ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φανιέρος και Καϊάφας τα σχολίασαν όλα! Ο Ερμής, τα φαβορί για τον τίτλο, Ομόνοια, Κατσουρίδης και…

Φανιέρος και Καϊάφας τα σχολίασαν όλα! Ο Ερμής, τα φαβορί για τον τίτλο, Ομόνοια, Κατσουρίδης και…

Καλεσμένοι ήταν το βράδυ της Δευτέρας (26-03-2018) στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή «Γκολ και θέαμα» ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Ανδρέας Μιχαήλ, καθώς και ο προπονητής, Κώστας Καϊάφας.

Όλα όσα ειπώθηκαν από τους τρεις άνδρες:

Λούκας Φανιέρος

Φαβορί για τίτλο Απόλλων και ΑΠΟΕΛ; «Νομίζω ναι ότι έτσι είναι τα πράγματα. Ο Απόλλωνας έδειξε ότι έχει καλή ομάδα αυτή τη χρονιά, αντίθετα με το ΑΠΟΕΛ που έδειξε να μην σκοράρει άνετα. Νομίζω όμως ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ και θα παιχτεί μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα».

Εάν μπορεί κάποιος να τους κάνει τη ζημιά: «Όχι δεν νομίζω. Έχουν αλλάξει πολλά. Υπήρχαν πάντα αρκετά χρόνια πριν κάποια πράγματα που άλλες ομάδες έκοψαν πρωταθλήματα άλλων ομάδων. Για εμένα θεωρώ ότι είναι το λάθος που δουλεύει το σύστημα στην Ομοσπονδία μας».

Ο Ερμής για Ευρώπη ξανά: «Ο Ερμής δεν θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά Γιουρόπα Λιγκ θα ξαναπάει».

Ομάδα προτίμησης για κατάκτηση πρωταθλήματος: «Αν κάποιος είναι καλύτερος πρέπει να το παραδέχεσαι. Ο Απόλλωνας φέτος έχει την καλύτερη επίθεση και μου αρέσει. Έχει Ζελάγια και Παμπουλή. Ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει Ποτέ και υστερεί στα άκρα. Έπρεπε να έχει περισσότερους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ για να πηγαίνει καλύτερα. Δεν του βγήκε αυτό φέτος του φίλου μου του Πετρίδη, όμως δεν παύει να είναι κοντά».

Πως είναι εκτός του ποδοσφαιρικού χώρου: «Έχει δέκα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Στον ελεύθερο μου χρόνο, μπορεί να δουλεύω 9 με 10 ώρες ασταμάτητα και να βλέπω παράλληλα 50 άτομα την ημέρα».

Νέα γεννιά ο γιος του: «Για τη νέα γεννιά δεν βλέπω μόνο τον γιο μου. Μου αρέσει να είναι όλη η νεολαία καλά. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην Κύπρο με τα ναρκωτικά και μακάρι τα παιδιά μας να μην μπλέξουν ποτέ με αυτά τα πράγματα».

Κατά το πόσο δίνει η παίρνει από το ποδόσφαιρο: «Θα είμαι ειλικρινής. Είμαι πολύ πλην από αυτό. Το πολεμούμε. Δεν έχουμε δικό μας γήπεδο. Προσπάθησα με όλους τους τρόπους να το κάνουμε. Μιλώ πάντα ίσια και δεν φοβάμαι. Το θέμα στο χωριό μας στην Αραδίππου είναι το κομματικό. Δεν μου αρέσει να ανοίγω αυτό το θέμα με τα κόμματα στην Αραδίππου. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλαμε να πάμε μπροστά θα τα καταφέρναμε. Έβαλα λεφτά, χαλάλι της ομάδας μου. Θα δυσκολευτούμε τώρα, αλλά πιστεύω με τη συμφωνία με την Cablenet και τα πλάνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια».

Τι υπάρχει δηλαδή στην Αραδίππου; «Έχω 5-6 πολύ καλούς φίλους στην Αραδίππου που με ορισμένους 500 φιλάθλους, καταφέραμε να κάνουμε πράγματα που μεγάλες ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν τόσα χρόνια. Παρόλο που στον ΚΟΑ έχω φίλους καλούς και στην Αραδίππου δεν καταλαβαίνω την τοπική κατάσταση στο χωριό μας».

Είστε επιθετικός με τους ανθρώπους; Γιατί σας φοβούνται; «Σε καμιά περίπτωση εγώ δεν είμαι επιθετικός με κανένα. Δεν θα σε πειράξω αν δεν με πειράξεις».

Για τη συνεργασία του με τον Κώστα Καϊάφα: «Τον Κώστα Καϊάφα ορισμένοι δεν τον υπολόγισαν ως άνθρωπο ούτε ως προπονητή. Μια ημέρα είπα του Ανδρέα ότι παρά την τιμωρία που δέχθηκε ο Κώστας, με τις επιλογές του με εξέπληξε θετικά. Δεν μειώνω τον Νίκο Παναγιώτου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, όμως ο Κώστας με εξέπληξε θετικά».

Νοσεί ο χώρος του ποδοσφαίρου; «Δεν έχει τίποτε καθαρό πούποτε. Παντού στη ζωή υπάρχει ένα ποσοστό που δεν είναι καθαρό. Το ξέρε και εσείς οι δημοσιογράφοι ότι είναι παγκόσμια που γίνονται αυτά και καλύτερα να αφήνουμε μερικά πράγματα out of record»
Αδικείται ο Ερμής από τη διαιτησία; «Δεν θα πω αυτό ως συμπέρασμα. Θα πω ότι υπάρχουν διαιτητές που δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία για να διαιτητεύουν κάποιους αγώνες».

Τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει φέτος:  «Δίχως να μειώνω το οτιδήποτε. Αυτή τη χρονιά δεν κάναμε σωστές μεταγραφές. Ήμουν επηρεασμένος και από τον θάνατο του πατέρα μου. Έγιναν και κάποια λάθη στην ομάδα από χαρακτήτες που δεν είναι ποδοσφαιρικοί».

Έχουν αυξηθεί οι γνώσεις σας για το ποδόσφαιρο; «Έχει δέκα χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο. Δεν έχω πέσει κατηγορία και είμαι πάντα μέσα στους στόχους μου. Ναι συμβουλεύομαι τον προπονητή και εκεί που λέω ότι συμφωνώ το λεώ και εκεί που λέω ότι διαφωνώ το λέω».

Τι λέει στους παίκτες: «Ο Ερμής είμαστε 5-6 άτομα. Δεν έχουμε βοήθεια από κανένα. Ούτε δικηγόρους έχουμε ούτε κάτι. Γεννηθήκαμε σε χωριό και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Ο Ερμής είναι σαν μια οικογένεια. Αν ένας παίκτης αρρωστήσει τον παίρνει σαν αδερφός του ο άνθρωπος του Ερμή και ακόμα κι αν είναι μαλλωμένος με κάποιον, αυτό μένει πίσω και λειτουργούμε σαν οικογένεια».

Για την Ομόνοια κύριε Φανιέρο γιατί ενδιαφερθήκατε;  «Η Ομόνοια όταν δεν πάει καλά, δεν πάει ούτε το ποδόσφαιρο καλά. Έχει 40 χιλιάδες κόσμο και είναι διαφορετικά. Δεν με ενδιέφερε το χρήμα, αλλά η δόξα! (γέλια)… Μακάρι ο κύριος Κατσουρίδης να πετύχει τον σκοπό του, δεν είμαστε εχθροι, αλλά κανένας από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει τίποτε. Πρέπει η Ομόνοια να δουλεύει σαν εταιρεία για να πετύχει».

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος; «Ο Πετρίδης. Έφερε παίκτες και ομάδες μεγάλες στην Κύπρο, πήρε το ΑΠΟΕΛ ψηλά με εκατομμύρια. Φυσικά και είναι ο καλύτερος».
Στο Μπέρμιχαμ έχει πάρα πολλούς Αραδιππιώτες απόδημους. Σκέφτεστε να επενδύσετε εκεί σε κάποια ομάδα; «Koιτάξετε όχι είμαι Κυπραίος και μου αρέσει η Κύπρος και μόνο. Η μόνη ομάδα που με έλκυε για να επενδύσω εκτός από τον Ερμή είναι η Ομόνοια. Αυτό το λέω καθαρά ως επιχειρηματίας. Η Ομόνοια σου δίνει δόξα, όχι χρήμα το ξαναλέω… Αν μου έκαναν γήπεδο στην Αραδίππου τώρα όμως σοβαρά θα ήμουν κάθε χρόνο κοντά στην τριάδα».

Έχετε κάποιο Κύπριο που αξίζει να παίζει στην Εθνική; «Ο Άλεξ ο Κωνσταντίνου. Είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά τραυματίστηκε».

Παρακολουθείτε το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Έχουμε μια αρρώστεια στην Κύπρο. Ό,τι κακά γίνονται στην Ελλάδα, μετά από λίγα χρόνια τα κάνουμε τα ίδια και εμείς εδώ στην Κύπρο».

Μήνυμα προς τον κόσμο: «Για αρκετά χρόνια στην Κύπρο πολλές χιλιάδες κόσμου πήγαιναν στο γήπεδο χωρίς τα σοβαρά έκτρωπα. Η νεολαία μας εξελίσσεται, όμως ο καθένας έχει την ομάδα του και πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλο».

Κώστας Καϊάφας

Για το φινάλε του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι θα είναι συναρπαστικό μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα και θα δούμε πολλές αλλαγές μέχρι το τέλος. Θα δούμε πολύ καλά παιχνίδια».

Οι σχέσεις του με τον πρόεδρο Φανιέρο: «Ο κάθε πρόεδρος και προπονητής έχει τον χαρακτήρα του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ερμή. Κάποια πράγματα που ακούγονταν, ήταν βαρυφουσκωμένα. Έχουμε πάρα πολύ καλούς προπονητές στην Κύπρο. Έχουμε και τα πάνω μας και τα κάτω μας».

Κατά το πόσο είναι δίκαιο να αλλάζονται συνέχεια οι προπονητές: «Όχι αυτό είναι λάθος. Για παράδειγμα ο Γιώργος Δώνης που έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ, νομίζω ήταν άδικο για αυτόν να φύγει εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος».

Είναι δημοκρατικός ο Λούκας Φανιέρος στις αποφάσεις του; «Ο κάθε πρόεδρος έχει τον τρόπο του. Όλοι οι πρόεδροι έχουν τις απαιτήσεις του. Το θέμα είναι ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να πείσει τον κάθε πρόεδρο ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι το σωστό».

Σχόλιο για την Εθνική Κύπρου: «Χρειάζεται τον χρόνο της. Και ο προπονητής χρειάζεται τον χρόνο της. Με αυτά τα νέα παιδιά που βλέπω πιστεύω ότι άτομα όπως Γιαννάκης Οκκάς, Νεόφυτος Λάρκου και Νίκος Ανδρονίκου μπορούν να βοηθήσουν και αξίζουν μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο. Χωρίς βεβαίως να λέω ότι ο Μπεν Σιμόν δεν είναι αξιόλογος προπονητής».

Ανδρέας Μιχαήλ

Η συνύπαρξη με τον κύριο Φανιέρο πως είναι; «Κοιτάξετε έχουμε καθημερινή η επαφή μας. Οι συμβουλές του είναι σημαντικές. Μπορεί να έχουν λίγο παράπονο οι γυναίκες μας γιατί είμαστε πολλές ώρες μαζί, αλλά εντάξει. Προσπαθούμε να κάνουμε καλό έργο για την κοινωνία στο χωριό μας όχι μόνο στον Ερμή. Υπήρχαν πολλά προβλήματα στο χωριό, χωρίς να θέλουμε τα το μεγαλοποιούμε, πιστεύω ότι και η Ομόνοια Αραδίππου και ο Ερμής κάνουν πολύ καλό που φέρνουν αρκετά παιδιά στις Ακαδημίες τους».

Διαβάστε επίσης:

Φανιέρος για Ομόνοια – Το ξεκάθαρο του μήνυμα προς τον Κατσουρίδη

Αποκάλυψε ο Φανιέρος ποιον θεωρεί καλύτερο πρόεδρο ομάδας

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top