ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Συντριπτική νίκη αλ-Σίσι - Επανεκλογή με υψηλά ποσοστά

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Συντριπτική νίκη αλ-Σίσι - Επανεκλογή με υψηλά ποσοστά

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Τύπο, το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές ήταν μικρότερο από 50%, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aλ-Αχράμ, ο Σίσι συγκέντρωσε το 92% των ψήφων και σχεδόν 23 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν στις εκλογές από τα περίπου 60 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Η εφημερίδα Akhbar al-Yaoum και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena δημοσίευσαν παρόμοια στοιχεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.