ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΣΤΥΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Επαναπρόσληψη μετά από 12ετία και... διαθεσιμότητα 4 μέρες μετά - ΦΩΤΟ

ΑΣΤΥΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Επαναπρόσληψη μετά από 12ετία και... διαθεσιμότητα 4 μέρες μετά - ΦΩΤΟ

Σενάριο ταινίας αστυνομικού… δράματος θυμίζουν τα τεκταινόμενα σε σχέση με την υπόθεση του αστυφύλακα Νίκου Νικολάου, ευρύτερα γνωστού με το προσωνύμιο «Νίκκολας».

Με την πιο πάνω πρόταση δεν παίρνουμε θέση, ασφαλώς, αλλά σχολιάζουμε τα συναφή γεγονότα, τα οποία προκαλούν ερωτηματικά.

Το αστυνομικό σώμα σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας χρειάστηκε πέντε χρόνια και τρεις μήνες να συμμορφωθεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να τον επαναπροσλάβει (12 χρόνια μετά την απόλυσή του). Ωστόσο, τέσσερις μέρες μετά την επαναπρόσληψη του εν λόγω αστυφύλακα, το αστυνομικό σώμα τον πληροφόρησε ότι τον θέτει και πάλι σε διαθεσιμότητα γιατί διερευνώνται σε βάρος του αδικήματα που έχουν να κάνουν με κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Τα αδικήματα αυτά φέρονται να διαπράχθηκαν στις αρχές Μαρτίου, δηλαδή πριν την απόφαση της Αστυνομίας να τον επαναπροσλάβει και (εν συνεχεία) να τον θέσει πάλι σε διαθεσιμότητα.

Το ιστορικό
Ο εν λόγω αστυνομικός είχε απολυθεί με διοικητική πράξη το 2006 (27/07/2006). Απόφαση που θεωρήθηκε από τον ίδιο παράτυπη, με αποτέλεσμα να λάβει ένδικα μέτρα για να την ανατρέψει. Προσέφυγε στο Ανώτατο με δικηγόρο τον νυν υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη και στις 27 Ιουλίου του 2012 δικαιώθηκε. Εξασφάλισε απόφαση, βάσει της οποίας θα έπρεπε να επαναπροσληφθεί.

Δώρον άδωρον…
Βοηθός Αρχηγός τον ενημέρωσε στις 29 του περασμένου Μαρτίου (29/03/2018) ότι θα γίνει επαναπρόσληψή του μετά από 12 χρόνια που μεσολάβησαν από την απόλυσή του. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ωστόσο, ειδοποιήθηκε ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα γιατί διερευνάται σε βάρος του υπόθεση ναρκωτικών.

Εδώ να σημειωθεί ότι στις 9 Μαρτίου ο αστυφύλακας Νικολάου και ακόμη ένα πρόσωπο 37 ετών, και ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και κατέληξαν στην εντατική μονάδα παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τροχαίο προκάλεσε όχημα σαλούν. Ο οδηγός διέφυγε με το αυτοκίνητο και δεν εντοπίστηκε. Η Αστυνομία με δελτίο Τύπου ενημέρωσε την επόμενη ημέρα πως στη σκηνή του τροχαίου εντοπίστηκε σακούλι με κάνναβη 260 γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας. Προφανώς η Αστυνομία τον συνέδεσε με την υπόθεση ναρκωτικών και μεταγενέστερα αποφάσισε να τον επαναπροσλάβει και λίγο αργότερα να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Υποστηρίζει ότι ήθελε να τον σκοτώσει
Την ίδια στιγμή ο αστυφύλακας Νικολάου υποστηρίζει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που του ανέκοψε την πορεία και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του, ήθελε να τον σκοτώσει.

Αφήνει αιχμές, μάλιστα, ότι δεν έγινε επαρκής έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος το οδηγούσε στις 9 Μαρτίου, υπονοώντας πως η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα (σχετικές δηλώσεις είχε κάνει στο ThemaOnline στις 14 Μαρτίου). Μάλιστα, στις 22 Μαρτίου έστειλε επιστολή μέσω των νομικών του συμβούλων στον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου ενημερώνοντας τον για τις θέσεις του, τονίζοντας την ανάγκη για να διερευνηθεί η μαρτυρία για τον οδηγό του οχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του και στη συνέχεια εγκατέλειψε την σκηνή.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκκολας είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα μας: «Το αυτοκίνητο είχε αρ. εγγραφής MKZ… εγγράφηκε στις 30/12/2015 και διεγράφη στις 02/01/2016. Από την πείρα που έχω ως αστυνομικός, ορισμένα οχήματα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για ειδικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Δηλαδή, έχουν διαγραφεί παραδόξως, χωρίς εύλογη αιτία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top