Η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο

Η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων είπε ότι η oxycontin δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Χρύσανθος Γεωργίου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν τη χρήση oxycontin, ως υποκατάστατο στη χρήση ναρκωτικών, ανέφερε ότι άμεσους θανάτους από χρήση ουσιών το 2016 είχαμε 6 εκ των οποίων οι 3 ήταν πολυχρήση, δηλαδή κάποια ουσία μαζί με oxycontin, ξεκαθαρίζοντας ότι η ουσία αυτή δεν παρέχεται πλέον ως υποκατάστατο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Δεν ήταν μόνο oxycontin αλλά και άλλη μία ουσία, συμπλήρωσε» και τόνισε ότι την ευθύνη να ελέγχουν την καταγραφή ελεγχόμενων φαρμάκων έχουν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες.

Προσθέτοντας ότι το oxycontin δεν θεωρείται μια από τις καλές πρακτικές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για χρήση ως υποκατάστατου, ξεκαθάρισε ότι δεν παρέχεται πλέον ως υποκατάστατο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε περαιτέρω πως η διάθεση του είναι ένα ζήτημα που ανέκυψε με τις υπηρεσίες και συγκεκριμένους χορηγούς του φαρμάκου, τονίζοντας ότι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του κράτους που ελέγχουν αυτούς τους χορηγούς ως προς τη συνταγογράφηση.

Τα υποκατάστατα που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το suboxone (Βουπρενορφίνη) και μεθαδόνη τα οποία περιέχονται σε οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Αρχής ανέφερε ότι άμεσους θανάτους από χρήση ουσιών το 2016 είχαμε 6 εκ των οποίων οι 3 ήταν πολυχρήση, δηλαδή κάποια ουσία μαζί με oxycontin.

Δεν ήταν μόνο oxycontin αλλά και άλλη μία ουσία, συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αποτελέσματα του νάρκοτεστ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE