ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέρχεται η Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών στη Βουλή

Συνέρχεται η Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών στη Βουλή

Συνέρχεται την προσεχή Τετάρτη, 18 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, η 7η Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών, στο κτίριο της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Της Συνόδου θα προεδρεύσει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στα πλαίσια της Συνόδου αυτής θα αναγνωσθεί από εκπρόσωπο των βουλευτών, το «Υπόμνημα της 7ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών» και θα ακολουθήσει συζήτηση και τοποθετήσεις βουλευτών, καθώς και τοποθετήσεις/παρεμβάσεις εκπροσώπων κρατικών και άλλων φορέων και τέλος θα εγκριθεί το πιο πάνω Υπόμνημα.

Η Σύνοδος αυτή η έβδομη στη σειρά, εντάσσεται στα πλαίσια του έργου του ΠΣΣΕ, με την ιδιότητά του ως του κατά νόμο Ανώτατου Συντονιστικού Σώματος των εθελοντικών οργανώσεων στην Κύπρο.

Η ειδική αυτή Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών, με θέμα «Χρήστη Διοίκηση των ΜΚΟ και το νομικό πλαίσιο που τις επηρεάζει» έχει συγκληθεί από το ΠΣΣΕ για να δώσει φωνή στις εθελοντικές/μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στην ειδική αυτή Σύνοδο, 56 εκπρόσωποι εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, με την ιδιότητα του βουλευτή της Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών, θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν μέσα από μεθοδικό τρόπο και ειδικότερα να προβάλουν διάφορες πτυχές του θέματος και ιδιαίτερα μέσα από την αξιοποίηση του Κώδικα Χρηστής Διοίκησης Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για τις ΜΚΟ, ενός Κώδικα που εγκρίθηκε πρόσφατα αφού προηγήθηκε ευρεία διαβούλευση, και αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εμπέδωση της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης που καθοδηγεί τη δράση του εθελοντισμού στην Κύπρο.

Στόχος της ειδικής αυτής Συνόδου είναι να αναδείξει διάφορες πτυχές του θέματος ώστε να αναγνωριστεί η σημασία της χρηστής διοίκησης στη δράση του εθελοντικού κινήματος στην Κύπρο, να εντοπιστούν τα προβλήματα που αποθαρρύνουν την ενίσχυση της με στόχο την εισαγωγή μέτρων για υιοθέτηση των αρχών που την διέπουν. Η εθελοντική υιοθέτηση του Κώδικα και των αρχών του αποτελεί σημαντικό βήμα για την εμπέδωσή των αρχών αυτών στην κοινωνία μας. Επίσης η Σύνοδος θα προβεί σε ανασκόπηση της προόδου που έγινε σε σχέση με τα αιτήματα των προηγούμενων συνόδων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top