ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατλέτικο από… ατσάλι!

Ατλέτικο από… ατσάλι!

Τι και αν έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 10’; Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει «χρυσό» 1-1 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Άρσεναλ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε στο σκορ με τον Λακαζέτ όμως οι Μαδριλένοι που είχαν μείνει με 10 από νωρίς, κατάφεραν με τον Γκριζμάν στο τέλος να φέρουν το ματς στα ίσια και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της Λυών.

Με 10 από… τα αποδυτήρια!

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6’ έχασε την πρώτη της πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λακαζέτ έκανε το σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Γουέλμπεκ όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Όμπλακ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Γάλλος βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μονρεάλ όμως ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο τον σταμάτησε.

Πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν. Ο Βρσάλκο αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λακαζέτ και ο διαιτητής τον έστειλε στα αποδυτήρια. Αυτή ήταν και η πιο γρήγορη αποβολή στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ και μόλις πέμπτη γρηγορότερη στην ιστορία της διοργάνωσης. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ατλέτικο, στο 13’ ο διαιτητής απέβαλε και τον Ντιέγκο Σιμεόνε για πολύ έντονες διαμαρτυρίες προς το πρόσωπό του για ένα φάουλ από πλευράς γηπεδούχων.

Όπως ήταν λογικό, η Άρσεναλ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και έψαξε το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα κόντρα στην αντίπαλό της που έδειχνε εμφανώς επηρεασμένη. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε αρχικά στο 20’ όταν ο Γουέλμπεκ νικήθηκε από τον Όμπλακ σε τετ-α-τετ και εν συνεχεία ένα λεπτό αργότερα όταν ο Κοσιελνί από κοντά στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να βρει στόχο μετά από κεφαλιά πάσα του Λακαζέτ. Στο 30’ ο Μονρεάλ έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «τσουνάμι» πέρασε, η Ατλέτικο απείλησε

Με το πρώτο σοκ μετά την αποβολή να έχει περάσει και βλέποντας την Άρσεναλ να μην έχει αξιοποιήσει τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, οι Μαδριλένοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, είχαν και δύο ευκαιρίες στις οποίες όμως ο Οσπίνα είχε έτοιμη απάντηση. Αρχικά στο 33’ σε ένα σουτ του Γκριζμάν έξω από την περιοχή και στη συνέχεια στο 38’ και πάλι σε προσπάθεια του Γάλλου από πλεονεκτική θέση, ο Κολομβιανός κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Προβάδισμα με τον Λακαζέτ για την Άρσεναλ!

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ κόντρα σε μία Ατλέτικο που αμυνόταν μαζικά. Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους πέρασε χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι που το ρολόι έδειξε το 61΄. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Λονδρέζοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Ο Γουίλσιρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λακαζέτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα έχοντας συντριπτικά υπέρ τους τα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Όμπλακ.

Ο Γκριζμάν «πάγωσε» τους Λονδρέζους!

Η Ατλέτικο έχοντας περιορίσει σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα της Άρσεναλ κατάφερε αξιοποιώντας ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 82’ μετά από βαθιά μπαλιά του Γκάμπι, ο Γκριζμάν έφυγε στην κόντρα, ο Κοσιελνί έκανε λάθος εκτίμηση και ο Γάλλος με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει και να «γράψει» το 1-1.

Στα λεπτά που έμειναν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή η Άρσεναλ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει. Έτσι, το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και πλέον η ομάδα του Σιμεόνε έχει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στη Μαδρίτη σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τσάκα, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ, Εζίλ, Λακαζέτ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλκο, Χιμένες, Γκοντίν, Ερναντέζ, Κορέα (75′ Σάβιτς), Πάρτεϊ, Σαούλ, Κόκε, Γκαμεϊρό (65′ Γκάμπι), Γκριζμάν (85′ Τόρες)

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top