ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψευδοβουλευτές βλέπουν Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες

Ψευδοβουλευτές βλέπουν Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες

Με δύο διαφορετικές «αντιπροσωπείες», τ/κ «βουλευτές» βρίσκονται στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αρμοδίους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κ.Σ.Σ.Ε) και του Ευρωπαϊκού Κυνοβουλίου (ΕΚ) και της Ευρωπαικής Ένωσης αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αντιπροσωπεία από τους «βουλευτές» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν και Ερσάν Σανέρ του ΚΕΕ βρίσκονται από τις 25 Απριλίου στο Στρασβούργο για τη Γενική Συνέλευση της ΚΣΣΕ, όπου ο κ. Τζιαντάν μίλησε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στο Στρασβούργο, ο Αρμαγάν Τζιαντάν ενημέρωσε για το Κυπριακό και τις θέσεις της τ/κ πλευράς λέγοντας πως οι Τ/κ δεν αποδέχονται το υφιστάμενο στάτους κβο.

Μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχει η επιθυμία των Τ/κ να αρχίσουν άμεσα και πάλι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και πως μετά τη σύνοδο για την Κύπρο που έληξε χωρίς αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά, αυτό πρέπει να γίνει με μια μέθοδο που θα επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα.

Ο κ. Τζιαντάν αναφέρθηκε στις εργασίες της ΔΕΑ, όπου η τ/κ πλευρά συμβάλλει ανταποκρινόμενη στις ευθύνες της, ενημέρωσε τα μέλη της ΚΣΣΕ για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» ως εσωτερικού ένδικου μέσου για τις ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

Στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για επαφές βρίσκεται ακόμη μια «αντιπροσωπεία» της «βουλής» στην οποία συμμετέχουν ο «βουλευτής» του ΡΤΚ. Φικρί Τορός, ο «βουλευτής» του κόμματος του Λαού, Ερέκ Τσιαγατάι και ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βουλής», οι 3 «βουλευτές» είχαν επαφές τόσο με μέλη του ΕΚ όσο και με αξιωματούχους της Κομισιόν και μαζί με το Κυπριακό συζήτησαν το πώς μπορούν να διευρύνουν τις σχέσεις της τ/κ κοινότητας με την ΕΕ.

Σύμφωνα δε με την Κίπρις, στην Αγκυρα για επαφές με την τουρκική ηγεσία είχε και ο «πρόεδρος» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση 40’ και με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top