ΑΓΚΥΡΑ: 'Το τουρκικό πλοίο χρησιμοποιούσε το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσή'

ΑΓΚΥΡΑ: 'Το τουρκικό πλοίο χρησιμοποιούσε το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσή'

Δεν υπήρξε κίνδυνος βύθισης του τουρκικού και ελληνικού σκάφους που συγκρούστηκαν σήμερα στο Αιγαίο, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείου Μεταφορών το οποίο αναφέρει ότι το τουρκικό πλοίο χρησιμοποιούσε το δικαίωμα αβλαβούς διέλευσής του. Επίσης, και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε ότι το επεισόδιο δεν έγινε εσκεμμένα.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι στο ατύχημα δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας και πως υπήρξαν μικρές ζημιές και στα δύο πλοία. Προστίθεται ότι μετά τη σύγκρουση το τουρκικό πλοίο συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση την Τουρκία. “Στις 4 Μαΐου 2008 ώρα 4.08 εμπορικό πλοίο με τουρκική σημαία 73 μέτρων με την ονομασία ΚΑΡΜΑΤΕ με φορτίο 2,150 τόνους τσιμέντο, ενώ πήγαινε από τη Σμύρνη στη Ρεδαιστό, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης κατά τη διάρκεια της πορείας του συγκρούστηκε με το ελληνικής σημαίας 54.8 μέτρων πλοίο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ 3,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μυτιλήνης».

Ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας είπε από την πλευρά του μιλώντας στην τουρκική έκδοση του Euronews ότι δεν έγινε εσκεμμένα η σύγκρουση στο Αιγαίο. Ο εκ των συνεταίρων της εταιρείας IstKum Denizcilik Ομέρ Κουρού, διέψευσε ότι το επεισόδιο έγινε εσκεμμένα. “Εμείς είμαστε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για το εμπόριο. Να μην σκέφτεται κανείς κάτι άλλο”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.