ΟΗΕ: «Οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι»

ΟΗΕ: «Οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι»

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαράν Χακ.

Ο κ. Χακ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν προέβη σε σχόλια επί δηλώσεων, περιοριζόμενος να επαναλάβει τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος, καθώς και τις συνεχιζόμενες αναφορές για το διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη και οτιδήποτε σχετικά με διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE