ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Φ. ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τους σκότωσε, πήγε για ύπνο, έφαγε και πήγε παλι στον τόπο του εγκλήματος

Φ. ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τους σκότωσε, πήγε για ύπνο, έφαγε και πήγε παλι στον τόπο του εγκλήματος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για τους Λοΐζο Τζιωνή, Σάρα Σιαμς, Λευτέρη Σολωμού και Μάριου Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι είναι τα πρόσωπο που εμπλέκονται στο διπλό φονικό του Στροβόλου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα τις 19ης Απριλίου στην Οδό Ζαλόγγου.

Όπως είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενος μας δημοσίευμα οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν ακόμη δύο νέα στοιχεία που από τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Το πρώτο νέο στοιχείο που προέκυψε, είναι τα ακουστικά που βρέθηκαν στην σκηνή, στα οποία ταυτοποιήθηκε το DNA της 21χρονης, Σάρας Σιάμς.

Το δεύτερο στοιχείο, είναι ο καθρέφτης κοκαΐνης που υπέδειξε η 21χρονη, την οποία κατανάλωσαν ο Τζιωνής και ο Χατζηξενοφώντος, πριν την διάπραξη του εγκλήματος.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Τα δύο νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο

Να σημειώσουμε πως ο δικηγόρος της Σάρας Σιαμς, σε έντονη τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, υποστήριξε ότι «η κατηγορούσα αρχή προσπαθεί με τεκμήρια που δεν είναι ενώπιον του δικαστηρίου να τοποθετήσει την πελάτισσά μου στη σκηνή».

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ‘Πολίτης’ το Σάββατο (12/05) επικαλείται πληροφορίες που θέλουν την 21χρονη Σιαμς να αναφέρει στην κατάθεση της, ότι ο 33χρονος φίλος της (Τζιωνηή) μετά την διάπραξη του φονικού, επέστρεψε στο σπίτι τους όπου κοιμήθηκε για λίγο ενώ όταν ξύπνησε έφαγε σάντουιτς και έκανε μπάνιο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο 33χρονος είπε στην 21χρονη τι είχε κάνει ενώ η ίδια δεν τον πίστευε. Μάλιστα για να γίνει πιστευτός επιχείρησε να την μεταφέρει στο σπίτι της τραγωδίας προκειμένου να της αποδείξει του λογού αληθές. Οι δυο τους όταν έφτασαν στο μέρος αντίκρισαν αστυνομία και ακολούθως κρύβονταν μέχρι που συλληφθούν.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο  πρώτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος θυμίζουμε ότι παραδέχθηκε σε γραπτή κατάθεσή του, την διάπραξη του φόνου του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου, ήταν ήρεμος στην αίθουσα του δικαστηρίου, σχεδόν ψυχρός και σαν να μην αντιλαμβανόταν πλήρως το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Ο Τζιωνής μάλιστα γύρισε την πλάτη του στους υπόλοιπους τρεις.

Η 21χρονη πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή κατά την άφιξή της στην αίθουσα του Δικαστηρίου την Παρασκευή (11/5) εκλαιγε.

 Ήταν έντονα φορτισμένη, ενώ ο δικηγόρος της ζήτησε από το Προεδρείο να μετακινηθεί πιο μακριά από τους τρεις υπόλοιπους.

Ο Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, ήταν σκυφτός, ενώ οι δύο υπόλοιποι παρακολουθούσαν ψυχρά τη διαδικασία.

Ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που πήγε με τον 33χρονο στο σπίτι των δύο θυμάτων, όπως συνέβη και κατά την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του, μιλούσε με γυναίκα που βρισκόταν στο κοινό.

Χωρίς να ακουστεί κάτι, της κούνησε το κεφάλι καταφατικά.

Οι τέσσερις, πλέον κατηγορούμενοι για φόνο εκ προμελέτης ενώ θα παρουσιαστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 13 Ιουνίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top