ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ο Τζιωνής ήθελε σάντουιτς για τον 15χρονο – «Έκρουσε που την κόκα»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ο Τζιωνής ήθελε σάντουιτς για τον 15χρονο – «Έκρουσε που την κόκα»

Νέες αποκαλύψεις για την ζωή και τη δράση του 33χρονου συλληφθέντα για το διπλό φονικό του Στροβόλου, Λοΐζου Τζιωνή, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο‘Πολίτης’ (Σόφη Ορφανίδου).

Συγκεκριμένα, στην Δευτεριάτικη (14/5) έκδοση της εφημερίδας, αναφέρεται ότι, ο Λοΐζος Τζιωνής, ζήτησε από την συμβία του να φτιάξει σάντουιτς, το οποίο προόριζε για τον 15χρονο γιο των θυμάτων, που είχε κλειδώσει στο κελάρι του σπιτιού.

Επίσης, στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι, ο 33χρονος, όταν πήγε στην οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, πήρε μαζί του τάμπλετ για να φωτογραφίσει τα θύματα, ενώ πίστευε ότι στο χρηματοκιβώτιο που θα έκλεβε, υπήρχε το ποσό των 800 χιλ. ευρώ.

Ο ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, ο Λευτέρης Σολωμού, σε κατάθεσή του, σύμφωνα πάντα με τον ‘Πολίτη’, ανάφερε ότι ο 33χρονος τον είχε πάρει έξω από το συγκεκριμένο σπίτι όταν ήταν 16,5-17 ετών και του είπε ότι σε κρύπτη στο πάτωμα του ερμαριού του κυρίως υπνοδωματίου, υπάρχει χρηματοκιβώτιο με 800 χιλ,. ευρώ και πολλά χρυσαφικά, και ότι θα το έκλεβε.

Μάλιστα, του έδειξε και ένα κλειδί που του είπε ότι είναι της κουζίνας του σπιτιού και του ζήτησε να τον βοηθήσει να το κλέψουν, με τον 23χρονο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να αρνείται και έκτοτε δεν έγινε ξανά κουβέντα.

Επιπλέον, ο Σολωμού, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι, τον Απρίλιου τον πήρε τηλέφωνο η 21 συμβία του ετεροθαλή αδελφού του και του ζήτησε να μιλήσουν για τον Τζιωνή, όπου η Σιαμς του ανάφερε ότι «ο Τζιωνής έκρουσε που την πολλή κόκα».

Του εξήγησε μάλιστα ότι ο Τζιωνής έλεγε ότι μιλά με τον Θεό, ότι την έβλεπε τη νύχτα μπροστά του και δεν μπορούσε να κοιμηθεί και ότι υπήρχαν βράδια που ξυπνούσε απότομα και καταϊδρωμένος, ενώ ότι ξάπλωνε, είχε πάντα δίπλα του το μαχαίρι και το σπαθί. Και όταν ξυπνούσε απότομα, άνοιξε το παράθυρο και κοίταγε έξω, ενώ την ίδια δεν την άφηνε να πλησιάσει το παράθυρο όταν ήταν κλειστό.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο Σολωμού, στις 16 Απριλίου (2 μέρες πριν το έγκλημα) όταν πήγε στο σπίτι του παππού του, μετά τον στρατό, βρήκε την 21χρονη κτυπημένη και κατάλαβε ότι ¨την είχε σπάσει και πάλι στο ξύλο» ο 33χρονος.

Ο 23χρονος, κατάλαβε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του, πιεζόταν από χρέη που δημιούργησε στους προμηθευτές του, καθώς είχε αρχίσει να επιμένει ότι πρέπει να κάνει τη ‘δουλεία’.

Στην συνάντηση που έγινε πριν το έγκλημα, ο 22χρονος Χατζηξενοφώντος, είπε ότι χρειάζεται άμεσα 800- 1000 ευρώ για χρέος προς τον προμηθευτή του και τότε ο Τζιωνής τον έβαλε να διαλέξει από μαχαίρια που έθεσε ενώπιον του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top