ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 4%

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 4%

Με τον ρυθμό που προχωρά η κυπριακή οικονομία μπορούμε να αναμένουμε ότι σε πάροδο δύο με τριών ετών, θα έχουμε στη χώρα μας συνθήκες πλήρους απασχόλησης, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι είναι εφικτό να έχουμε κατά το τρέχον έτος ρυθμό ανάπτυξης 4%.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και της οικονομίας, που ανακοινώθηκε σήμερα από Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνει τη δυναμική της οικονομίας και δείχνει ότι είναι εφικτό φέτος να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 4%».

Πρόσθεσε ότι «είναι το 13ο συνεχόμενο τρίμηνο, από το πρώτο τρίμηνο του 2015, που η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται, έχουμε σταθερή και εύρωστη οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να αποκρύπτει κανείς ότι παραμένουν κάποια προβλήματα και δομικές αδυναμίες στην οικονομία».

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, «εφόσον συνεχίσουμε με τη σταθερή πολιτική και ενισχύσουμε την αναπτυξιακή έφεση και με αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είτε στο θεσμικό πλαίσιο είτε στη λειτουργία του κράτους, θα μπορούμε να είμαστε πλέον βέβαιοι ότι θα συνεχίσει και η βελτίωση των συνθηκών ευρύτερα για τους εργαζόμενους και για τον κυπριακό λαό.

Ανέφερε ότι «αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου, συνάδει και συμβαίνει ταυτόχρονα με την ενίσχυση της απασχόλησης».

Η απασχόληση, είπε ο κ. Προδρόμου, «φαίνεται ότι φέτος θα αυξηθεί κατά 3,5% και είναι με αυτό τον τρόπο που ήδη τον Μάρτιο του 2018 η ανεργία, μειωμένη σε 9,1% αν τη συγκρίνουμε με την αποκορύφωση του περισσότερο από 16% το 2013, φαίνεται ότι έχει περιοριστεί σχεδόν στο μισό».

Συνέχισε λέγοντας ότι «με τον ρυθμό αυτό που προχωρά η οικονομία μπορούμε να περιμένουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου και σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε συνθήκες πλήρους απασχόλησης στην Κύπρο».

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βελτιωθούν και οι συνθήκες για τους εργαζόμενους και οι συνθήκες απασχόλησης, θα βελτιωθούν και οι μισθοί και θα δημιουργούνται συνέχεια οι νέες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης που χρειαζόμαστε ιδιαίτερα για τους νέους», είπε, τέλος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top