ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Κύριε Προδρόμου μας περιπαίζετε» - Τρικούβερτος καυγάς στα ερτζιανά

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Κύριε Προδρόμου μας περιπαίζετε» - Τρικούβερτος καυγάς στα ερτζιανά

«Προκλητική» χαρακτήρισε την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για τα εσωτερικά ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» υποστήριξε ότι οι ευθύνες που έριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δείχνει τη νοοτροπία της κυβέρνησης».

Είναι θέμα της γενικότερης φιλοσοφίας και όχι των συντεχνιών, τόνισε.

Υπογραμμίζοντας ότι «την προηγούμενη πενταετία ό,τι και να συνέβαινε ευθύνη είχε ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ», εξέφρασε απογοήτευση γιατί «επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη φταίνε οι γιατροί, οι υπηρεσιακοί και όχι η κυβέρνηση».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καταλάβει ότι εξαντλείται η υπομονή του κόσμου», δήλωσε κατηγορώντας τον για «κοροϊδία» του λαού.

Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα του Φεβρουαρίου, ο κύριος Άντρος Κυπριανού το χαρακτήρισε σεβαστό αλλά επικαλέστηκε το δικαίωμα του λόγου.

Αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Γενικός Γραμματέας ήταν έντονος: «Τον λυπούμαι τον κύριο Προδρόμου γιατί λέει πράγματα που καταλαβαίνει ότι είναι ανοησίες», υποστήριξε μιλώντας για επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να συγχύσει την κοινωνία.

Σχολιάζοντας τα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει η αντιπαράθεση αυτή τη χρονική στιγμή, αμέσως μετά τον θάνατο του 10χρονου επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Αντιπαράθεση στον αέρα για το Κυπριακό

Σ' ότι αφορά στο Κυπριακό, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες.

Υποστήριξε ότι το Πλαίσιο είναι ένα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναλώνεται σε δημόσιες αντιπαραθέσεις αντί να μάθει τι ζητά οι δύο πλευρές.

Ζητώντας παρέμβαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε αν το ΑΚΕΛ θέλει λύση με εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, ενώ επικαλέστηκε επιστολές του Προέδρου Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ, με τις οποίες ζητά επανέναρξη των συνομιλιών.

«Κύριε Προδρόμου μας περιπαίζετε», απάντησε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κατήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη ότι το ΑΚΕΛ είναι προδοτικό και θέλει εγγυήσεις.

Αλ. Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top