ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔ: Να αποβληθούν από το σύστημα οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί

ΠΟΕΔ: Να αποβληθούν από το σύστημα οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί

Η ΠΟΕΔ καλεί, ζητεί και απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας τους λίγους ή πολλούς ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς, που το ίδιο γνωρίζει και οφείλει να γνωρίζει, αφού έχει κατά αποκλειστικότητα αυτά τα στοιχεία και δεδομένα, να τους αποβάλει χωρίς καθυστέρηση από το σύστημα.

                                                        
Σε γραπτή δήλωση του, με αφορμή τις δηλώσεις των Οργανωμένων Γονέων σήμερα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σημειώνει ότι είναι "ανάξιες σχολιασμού οι άκαιρες, ανούσιες και αναληθείς αναφορές του Προέδρου των Γονέων".
 
Ως ΠΟΕΔ, αναφέρει, ξεκαθαρίζουμε και δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε 5 ή 10 ή 50 ή 100 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί και κριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, που είναι το αρμόδιο να το πράξει, ως ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι, να προσβάλλουν και να πλήττουν το πολυδιάστατο και ποιοτικό έργο που επιτελούν 5 500 εκπαιδευτικοί με κόπο και μόχθο στα σχολεία.
 
"Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, απαιτούμε να κινήσει όλες τις διαδικασίες και να προχωρήσει ακόμη και στην απόλυσή τους εκεί όπου το κρίνει απαραίτητο. Εάν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν προλαβαίνει να το πράξει τότε έχουμε την απαίτηση να μην τους διορίσει στα σχολεία, να τους απομακρύνει με τρόπο που το ίδιο θα αποφασίσει μέχρι να κινήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες για απόλυσή τους αν αυτό κρίνει και στη θέση τους στα σχολεία να διορίσει άλλους από τον μακρύ κατάλογο που υπάρχει", προσθέτει.
 
Η ΠΟΕΔ, σημειώνει ότι δεν ανέχεται πλέον να της φορτώνουν έντεχνα οποιοιδήποτε τις ευθύνες του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας. "Εμείς τους ανάβουμε το πράσινο φως, αρκεί να τηρήσουν σωστές διαδικασίες. Διαδικασίες που δεν θα διασύρουν ανθρώπους, που θα διασφαλίζουν τον απαραίτητο σεβασμό και κυρίως που θα κινηθούν στη βάση τεκμηριωμένων στοιχείων και όχι στο τι λέει ο καθένας εκφράζοντας την υποκειμενική του άποψη", αναφέρεται.
 
Το όποιο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης, συνεχίζει ο κ. Φυλακτού, επιβάλλεται να εφαρμοστεί το συντομότερο, όχι για αυτούς τους λίγους ανεπαρκείς ή ακατάλληλους εκπαιδευτικούς που πιθανό να υπάρχουν στα σχολεία, αλλά για τις χιλιάδες των ικανότατων εκπαιδευτικών που καταθέτουν ψυχή στα σχολεία για το καλό των παιδιών και δικαιούνται να αξιολογούνται στη βάση ενός σύγχρονου, αντικειμενικού, αξιοκρατικού συστήματος το οποίο θα τους βοηθά να βελτιώνονται και από καλοί να γίνονται καλύτεροι, πολύ καλοί και άριστοι.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, αναφέρει ότι άνοιξε ο διάλογος για το πολύ σοβαρό και κρίσιμο θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, θέμα που ενδιαφέρει ή θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τους Οργανωμένους Γονείς. Η ΠΟΕΔ, σημειώνει, κατέθεσε τρία συνολικά έγγραφα με τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα ερωτήματα, τις θέσεις, τις εισηγήσεις της επί αυτού.
 
Παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στις επόμενες συναντήσεις, συνεχίζει, που θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε τον Σεπτέμβριο του 2018, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τουλάχιστον, τους βραχυπρόθεσμους στόχους για την Ασφάλεια και Υγεία να τους έχουμε υλοποιήσει και σιγά σιγά να υλοποιούμε και ό,τι άλλο κριθεί πως χρειάζεται να γίνει έστω και σε βάθος χρόνου, ενός, δύο ή ακόμα και τριών ετών.
 
Μετά τη σημερινή συνάντηση, αναφέρει,όλοι οι συμμετέχοντες αποφύγαμε να κάνουμε δηλώσεις και αρκεστήκαμε στο γεγονός ότι τα έγγραφα που καταθέσαμε θα τύχουν σοβαρής μελέτης, συζήτησης, με σκοπό να ληφθούν τα δέοντα - προκειμένου να σταλούν θετικά μηνύματα για το κλίμα που κυριάρχησε στη συνάντηση, δεν κάναμε δηλώσεις και αφήσαμε το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κ. Κώστα Χαμπιαούρη να τοποθετηθεί εκφράζοντας αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Παιδείας και όχι τους παρευρισκομένους στη συνάντηση, πράγμα που ήταν και είναι αδύνατο να εκφράζει.
 
Οι δηλώσεις του Υπουργού, συνεχίζει, έδειξαν θετική διάθεση για συζήτηση όλων των θεμάτων που τέθηκαν και την ίδια ώρα ξεκάθαρη πρόθεση να χαμηλώσουν οι τόνοι των τελευταίων ημερών. Κάτι, που ήδη εμείς κάναμε πράξη - κοιτάζουμε μπροστά και αναζητούμε λύσεις στα ζητήματα που έχουμε ενώπιον μας.
 
Ως προς τη συνάντηση για το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης, σημειώνει, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ήταν μια συνάντηση για να παρουσιαστεί η επιτροπή, η ομάδα που έχει επιλέξει ο Υπουργός Παιδείας για να εργαστεί επί της Πρότασης που θα καταθέσει, περίπου τον Οκτώβριο.
 
"Είναι δικαίωμα του εκάστοτε Υπουργού να συστήνει τις επιτροπές και τις ομάδες που θα τον συμβουλεύουν. Εμείς ευχόμαστε καλή δουλειά και καλή επιτυχία στην Επιτροπή και αναμένουμε το συντομότερο να έχουμε ενώπιον μας την πρόταση που θα διαμορφώσουν. Μια πρόταση που μόλις την πάρουμε επίσημα, θα τη μελετήσουμε και θα τη συζητήσουμε στη ΜΕΠΕΥ, στο συνταγματικά καθορισμένο και νομοθετικά ρυθμισμένο σώμα διαβούλευσης για τα θέματα που σχετίζονται με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των εκπαιδευτικών", συμπληρώνει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top