Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Fitch: Η τουρκική λίρα έχασε το 20% της αξίας της έναντι του δολαρίου

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας ασκεί πιέσεις στα δημοσιονομικά των δήμων της Τουρκίας λόγω του δανεισμού που έχουν σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με την Fitch Ratings.

Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι οι αξιολογήσεις των τουρκικών δήμων περιλαμβάνουν την υποτίμηση της τουρκικής λίρας κατά 30%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από την υποχώρηση της λίρας εντός του 2018, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι τυχών περαιτέρω υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος θα μπορούσε να αποδυναμώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση των δήμων, ιδίως αν μια τέτοια εξέλιξη συνοδεύεται από σημαντική οικονομική αναταραχή.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE