ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δίωρη προειδοποιητική απεργία εξήγγειλαν οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Οδηγών

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δίωρη προειδοποιητική απεργία εξήγγειλαν οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Οδηγών

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την κατάσταση με τις λίστες αναμονής για εξέταση νέων οδηγών, οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Οδηγών της Λεμεσού, οι οποίοι αποφάσισαν, σε συγκέντρωση, την πραγματοποίηση δίωρης προειδοποιητικής απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7:20, στα Γραφεία της Αρχής Αδειών, στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε εκ μέρους των επαγγελματιών εκπαιδευτών ο Κόκος Πρωτόπαπας, οι μαθητευόμενοι οδηγοί αναμένουν μέχρι και πέντε μήνες για τον καθορισμό ημερομηνίας εξέτασης τους, ενώ σε περίπτωση που αποτύχουν την πρώτη φορά, τότε θα χρειαστεί σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να μπορέσουν να εξεταστούν εκ νέου και να εξασφαλίσουν άδεια οδήγησης.
 
Όπως εξήγησε, υπάρχουν σήμερα τρεις αντί έξι εξεταστές στην Αρχή Αδειών, την ώρα που "υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στα γραφεία, με άδεια εξεταστή και υπάρχει και προσωπικό στην Πάφο που δεν εργάζεται".
 
Πρόσθεσε πως το θέμα τέθηκε σε συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, η οποία, όπως υποστήριξε ο κ.Πρωτόπαπας, υποσχέθηκε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ωστόσο να γίνει οτιδήποτε.
 
Διερωτήθηκε ακόμη, "μήπως η Υπουργός, επίτηδες, θέλει να βγάζει παράνομους οδηγούς μέσα στο δρόμο, αφού είναι αναμενόμενο, αυτοί που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα τους και δεν μπορούν να εξεταστούν, να πάρουν ένα βράδυ το αυτοκίνητο τους για να βγουν έξω ".
 
Το πρόβλημα, συνέχισε, αναμένεται να ενταθεί την καλοκαιρινή περίοδο, όπου επιστρέφουν φοιτητές από το εξωτερικό και θέλουν να βγάλουν άδεια οδήγησης, όπως επίσης και μαθητές που μόλις έχουν αποφοιτήσει.
 
Εμείς ζητούμε όπως άμεσα αυξηθεί ο αριθμός των εξεταστών, ώστε ο χρόνος αναμονής για εξέταση οδηγών να μην υπερβαίνει τον ενάμιση με δυο μήνες, συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτής οδηγών Σίμος Κουφαλλής, ανέφερε πως έχουν γίνει τέσσερις προτάσεις στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από τον περασμένο Απρίλιο, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.
 
"Η ταλαιπωρία συνεχίζεται και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσηλευτήρια ή στην αστυνομία, αλλά και στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών", είπε και πρόσθεσε "όταν μια πόλη χρειάζεται έξι εξεταστές και έχει μόνο τρεις, πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους".
 
Ενδεικτικά, ανέφερε πως στη Λεμεσό δραστηριοποιούνται 70 με 80 σχολές οδηγών, με περίπου 20 μαθητές η κάθε μια, ενώ ο αριθμός των μαθητευόμενων οδηγών που εξετάζονται, δεν υπερβαίνει τους 14 ανά μέρα. Υπέδειξε δε ότι, στους μαθητευόμενους αυτούς οδηγούς, δεν περιλαμβάνονται πολλοί άλλοι που αναμένουν να εξεταστούν για να εξασφαλίσουν επαγγελματική άδεια οδήγησης.
 
Διαμήνυσε, επίσης πως "δεν έχουμε θέμα με τα γραφεία εξεταστών της Λεμεσού" και πως "οι λύσεις πρέπει να έρθουν από τη Λευκωσία".
 
Οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Οδηγών της Λεμεσού, που ανήκουν σε διάφορους συνδυασμούς και συνδέσμους, θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας έξω από τα γραφεία της Αρχής Αδειών, όπου θα διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί, μαζί με επηρεαζόμενους μαθητευόμενους οδηγούς.
 
Κατά τη διάρκεια της δίωρης απεργίας, όπως σημειώνουν, δεν θα επηρεαστούν όσοι μαθητευόμενοι οδηγοί έχουν προγραμματισμένη εξέταση οδήγησης.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top