ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κύπρια Αντωνία Μιχαηλίδη μεταξύ των «Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας»

Η Κύπρια Αντωνία Μιχαηλίδη μεταξύ των «Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας»

Η 21 ετών Αντωνία Μιχαηλίδη από τη Λάρνακα θα τιμηθεί αργότερα μέσα στο μήνα με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’s Young Leaders Award), που απονέμεται σε ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα Ελισάβετ της κοινωνικής προσφοράς νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.



Η νεαρή Κύπρια θα παραλάβει το βραβείο από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ σε ειδική τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 26 Ιουνίου.

Το βραβείο αποδίδεται στην κα Μιχαηλίδη για τη δουλειά που κάνει για να στηρίζει συμπολίτες της από μειονεκτούντα κοινωνικά υπόβαθρα και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

Η ίδια και οι υπόλοιποι φετινοί νικητές (ηλικίας από 18 έως 29 ετών) επελέγησαν μέσα από μία διαδικασία που εξέτασε χιλιάδες αιτήσεις από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Οι νικητές προτίθενται σε ένα δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετών που έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα από το 2014 που εγκαινιάστηκε ο θεσμός και έπειτα.

Οι φετινοί νικητές αναζητούν και προσφέρουν λύσεις μεταξύ άλλων στα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της ένδειας τροφίμων, της βίας κατά γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση.


 
Οι τιμώμενοι θα λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανάδειξης ηγετικών ικανοτήτων διάρκειας ενός έτους που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και θα έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν από εξειδικευμένους ανά τομέα μέντορες. Θα επισκεφθούν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα πρόγραμμα ευκαιριών δικτύωσης, συναντήσεων και εκπαίδευσης, σχεδιασμένο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ως ηγέτες και να έχουν ακόμα πιο αποτελεσματικό έργο.

Η Αντωνία Μιχαηλίδη και οι υπόλοιποι φετινοί νικητές θα επισκεφθούν τις προσεχείς ημέρες το Λονδίνο και συγκεκριμένα την Ντάουνινγκ Στριτ, θα συμμετάσχουν σε ημερίδες στην Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC και στην έδρα του Facebook στη Βρετανία, θα συναντηθούν με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας και με Ύπατους Αρμοστές από διάφορες χώρες-μέλη του οργανισμού πριν τελικά παραβρεθούν στην ειδική τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν οργανισμούς που εργάζονται για την αλλαγή προς το καλύτερο της ζωής ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δρ Άστριντ Μπόνφιλντ, Διευθύνων Σύμβουλος του Τραστ Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο θέσπισε το συγκεκριμένο θεσμό, δήλωσε: «Μέσα από ανιδιοτελή αποφασιστικότητα, οι Νεαροί Ηγέτες της Βασίλισσας για το 2018 αφιερώνουν τις ζωές τους στο να επιφέρουν θετική αλλαγή στους ανθρώπους γύρω τους. Η επίσκεψή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο τους παρέχει μία μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν πολύτιμα μαθήματα από ειδικούς και ηγέτες από όλες τις ατραπούς της ζωής, κάτι που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στο να μεταμορφωθεί η έκταση επιρροής των προσπαθειών τους για πολλά χρόνια.

»Είμαι ευτυχής που η εργασία τους αναγνωρίζεται από την Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και προσβλέπω στη συνάντησή μου με τους φετινούς νικητές και στον εορτασμό της αξιοσημείωτης διαφοράς που έχουν ήδη κάνει σε όλη την Κοινοπολιτεία. Τώρα που είμαστε στην τέταρτη και τελευταία χρονιά αυτού του ιδιαίτερου προγράμματος, κοιτάζουμε με υπερηφάνεια το δίκτυο που συνιστούν οι Νεαροί Ηγέτες της Βασίλισσας και αισθανόμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον θα καθοριστεί από το θάρρος τους και τη δέσμευσή τους να καταστεί ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top