Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Ελληνική πρέπει να βρει τα €150 εκατομμύρια»

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Η Ελληνική πρέπει να βρει τα €150 εκατομμύρια»

Η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια τα οποία ανέρχονται σε 150 εκατομμύρια εύρω για να αποκτήσει μέρος του Συνεργατισμού, δήλωσε ο Υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιαδης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ως πιο δύσκολο κομμάτι της συμφωνίας την απόκτηση από το κράτος μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 7.5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα μεταφερθούν στον φορέα ο οποίος θα δημιουργηθεί και από τον οποίον το κράτος προσβλέπει ότι θα έχει έσοδα.

Αναφορικά με τις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης για την πολιτική της στο θέμα του Συνεργατισμού, και για το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο υποστήριζε εισαγωγή του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ, ο Χαρης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου ήταν σωστή όμως σκόνταψε στις εποπτικές αρχές, οι οποίες δεν το αποδέχτηκαν.

Οι όροι που επιβλήθηκαν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τραπεζική ένωση ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Τέλος σε σχέση με το μέλλον των εργαζομένων στο συνεργατισμό ο Υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, μέσω ενός ελκυστικού πακέτου για εθελούσια αφυπηρέτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE