ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό, ακολουθεί ρουσφέτι» - Σκληρή ανακοίνωση Αλληλεγγύης

«Ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό, ακολουθεί ρουσφέτι» - Σκληρή ανακοίνωση Αλληλεγγύης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμφωνία πώλησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Με έντονη ανακοίνωση, το Κίνημα Αλληλεγγύη καταγγέλλει «ξεπούλημα» του Συνεργατισμού, ενώ υποστηρίζει ότι ακολουθεί «ρουσφέτι» με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

«Το κακό κομμάτι του Συνεργατισμού θα το επιφορτιστεί ο Κύπριος φορολογούμενος, συνοδεύοντας την επιβάρυνση με το ρουσφέτι που θα ακολουθήσει, χαρίζοντας ή ελαφρύνοντας, κατά το δοκούν, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», γράφει η ανακοίνωση.

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΔ
 
Χθες τελείωσε και νομοτελειακά το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Οι κυβερνώντες με διάφορες αιτιάσεις και για να προστατεύσουν -όπως ισχυρίζονται- τους καταθέτες, κυριολεκτικά χάρισαν τον συνεργατισμό στους μεγαλοεπενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας.
 
Με ένα σενάριο που ξεκίνησε με την επιστροφή του Συνεργατισμού στους συνεργατιστές το οποίο είχαν διαφημίσει πομπωδώς οι κυβερνώντες, τελικά και μέσα από αμφιλεγόμενες διαδικασίες το καλό μέρος του Συνεργατισμού δόθηκε στην Ελληνική Τράπεζα με όχημα την περιβόητη συναλλαγή, φεσώνοντας την οικονομία με δισεκατομμύρια τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν οι επόμενες γενιές.
Όλα αυτά για το καλό των καταθετών και των φορολογουμένων, όπως έχει πει με πολύ στόμφο ο Υπουργός Οικονομικών.
 
Είναι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι τέτοιου είδους συναλλαγές έχουν κόστος. Γιατί το κακό κομμάτι του Συνεργατισμού θα το επιφορτιστεί ο Κύπριος φορολογούμενος, συνοδεύοντας την επιβάρυνση με το ρουσφέτι που θα ακολουθήσει, χαρίζοντας ή ελαφρώνοντας, κατά το δοκούν, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι απολύσεις που έχουν εξαγγελθεί και αυτές που με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσουν, παίρνουν νομοτελειακά το δρόμο τους.
Το περί δικαίου αίσθημα απαιτεί και επιβάλλει την άμεση σύσταση ερευνητικής επιτροπής η οποία θα πρέπει να εξετάσει τα αίτια και τα αιτιατά για την κατάληξη του Συνεργατισμού και όσοι έχουν ευθύνη να την αναλάβουν. Η απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοιου είδους έρευνα αποτελεί, το λιγότερο, προφάσεις εν αμαρτίαις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top