ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ-ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ: «Όσοι ζητούν έρευνα, να πουν αν ήθελαν κούρεμα το 2014» - Τα επόμενα βήματα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ-ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ: «Όσοι ζητούν έρευνα, να πουν αν ήθελαν κούρεμα το 2014» - Τα επόμενα βήματα

Να μας πουν αν ήθελαν κούρεμα καταθέσεων το 2014 όσοι ζητούν έρευνα για τον Συνεργατισμό, δήλωσε ο Γιάννος Σταυρινίδης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο διευθυντής στρατηγικής και ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας υπενθύμισε τα δισεκατομμύρια που μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο για αντιμετώπιση του προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Ανέφερε ότι τα μόνα λεφτά που χάθηκαν ήταν του 2014 όταν παρατηρούνταν τεράστιες καθυστερήσεις στα δάνεια, ακόμη και πέντε με έξι χρόνια.

Ερωτηθείς πώς έφθασε ο Συνεργατισμός σε αυτό το σημείο, ο κύριος Σταυρινίδης ανέφερε ότι επικρατούσε μια πολιτική κατάσταση, η οποία λίγο-πολύ έλεγε στους πελάτες ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο να πληρώνουν τα δάνεια τους και αυτό δεν ήταν υπεύθυνη στάση.

Υπογράμμισε δε πως όταν οι πελάτες του Συνεργατισμού αποφάσισαν στάση πληρωμών στα δάνεια σε ποσοστό 62 τοις εκατό, ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν δόθηκε ο χρόνος και ο Συνεργατισμός ήθελε πολύ χρόνο να διορθώσει δάνεια με τέτοιες καθυστερήσεις. «Έπρεπε», ανέφερε, «η τράπεζα να ζει με τον τρόμο ότι δεν μπορούσε να εξεύρει τα απαραίτητα κεφάλαια».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο Γιάννος Σταυρινίδης είπε ότι απομένουν οι εποπτικές εγκρίσεις μετά την εξαγορά. Πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί μεταβατική περίοδος 12 με 15 μηνών για συνένωση των συστημάτων και επιχειρηματικών μοντέλων και σταδιακή μείωση του δικτύου καταστημάτων.

Ανέφερε ότι η Ελληνική αναλαμβάνει 72 καταστήματα και χίλιους εκατό υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τράπεζας και ασχολούνται με τα δάνεια και τις καταθέσεις.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top