Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 10 και 11 Ιουλίου, όπως συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας,που είχαν την Δευτέρα (25/6).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αθήνα θα επιδιώξει να «χαρτογραφήσει» τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επιμένοντας στη γραμμή για λύση στη βάση του πλαισίου του ΟΗΕ.

Παράλληλα, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου αναμένεται να καθαρογραφθεί και η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στην Ελλάδα, υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, σε μυστική τοποθεσία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία, έθεσε εκ νέου στον Τούρκο Πρόεδρο και το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών και υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει το ζήτημα τις σχέσεις των δύο χωρών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE