ΠΑΡΑ-THEMA

Αν περάσεις με κόκκινο δεν είσαι ασυνείδητος, εγκληματίας είσαι!

Αν περάσεις με κόκκινο δεν είσαι ασυνείδητος, εγκληματίας είσαι!

Υπάρχουν οδικές παραβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με πρόστιμα.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Λίγες ημέρες μετά τα θανατηφόρα και η κοινωνία ακολουθεί και πάλι απλά το δρόμο της, μέχρι την  επόμενη τραγωδία…

Οι εξαγγελίες για πρόστιμα δεν θα αλλάξουν κάτι, αν δεν συνοδευθούν με τις ανάλογες ποινές.

Λεφτά υπάρχουν, και αν δεν υπάρχουν θα βρεθούν, όμως δυστυχώς οι ζωές δεν ξανάρχονται και γι’ αυτό δεν μπορούν τα συγκεκριμένα περιστατικά να αντιμετωπίζονται μόνο με ένα χρηματικό αντίτιμο.

Υπάρχουν οδικές παραβάσεις οι οποίες δεν πρέπει να θεωρούνται απλά ανεύθυνες, αλλά εγκληματικές, και ως εκ τούτου κάπως έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται.

Η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη για παράδειγμα δεν γίνεται ούτε από απροσεξία, ούτε από αφηρημάδα, αλλά από καθαρή επιλογή. Μια επιλογή που θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο που το πράττει αλλά και τόσους άλλους ανυποψίαστους συμπολίτες μας.

Τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και διάφορες άλλες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αυστηρά. Όχι απλά με χρήματα, αλλά με φυλάκιση και στέρηση άδειας.

Παράλληλα η μη χρήση κράνους και ζώνης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτρεπτικές ποινές που να ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της μη χρήσης τους.  

Ένα απλό παράδειγμα θα ήταν οι τροχαίες παραβάσεις κάποιου να επηρεάζουν και τα ποσά που πληρώνει για ασφάλιστρα του αυτοκινήτου του, και όχι μετά που θα γίνει η ζημιά, βάζοντας έτσι σε δεύτερες σκέψεις κάποιους που δεν χρησιμοποιούν κράνος, ζώνη, που τρέχουν και μεθούν... 

 ΥΓ: Όσον αφορά τα πρόστιμα, για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να είναι εξουθενωτικά στην οικονομική κατάσταση του κάθε ένα ξεχωριστά που παρανομεί. Και επεξηγώ. Να μπει ένα όριο προστίμου για κάθε παρανομία και αναλόγως εισοδημάτων του κάθε ατόμου που κατηγορείται να αυξάνεται. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα πρόστιμο της τάξεως των 500 ευρώ μπορεί να μην σημαίνει τίποτα σε κάποιον που έχει μισθό χιλιάδων ευρώ τον μήνα και ως εκ τούτου τίποτα από τα πιο πάνω να μην επηρεάζει την ασυνειδησία αρκετών εύπορων οδηγών που εμπίμπτουν στην κατηγορία των "ανεύθυνων"... 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top