ΚΟΣΜΟΣ

«Εάν βλέπετε αυτό το βίντεο είμαι ή νεκρή ή σε άσχημη κατάσταση»

«Εάν βλέπετε αυτό το βίντεο είμαι ή νεκρή ή σε άσχημη κατάσταση»

Η πριγκίπισσα Λατίφα είναι μία τολμηρή νέα γυναίκα, η οποία παρόλο που γεννήθηκε σε μια ζωή πλούτου και αρκετών προνομίων προσπάθησε να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στο αυταρχικό πατέρα της και το καθεστώς «ψευδοδημοκρατίας», όπως καταγγέλλει η ίδια.

Η Λατίφα μπιν Μοχάμεντ αλ-Μακτούμ διέφυγε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους αυστηρούς ελέγχους του πατέρα της περί τα τέλη Μαρτίου. Το σχέδιο της 32χρονης πριγκίπισσας θύμιζε λίγο ταινία καθώς είχε προγραμματίσει τη διαφυγή της με ένα πολυτελές γιοτ που ανήκε σε έναν πρώην Γάλλο κατάσκοπο.

Οι ελεγκτές και οι πράκτορες του κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ βρίσκονταν παντού και όταν το σκάφος βρέθηκε σε διεθνή ύδατα εξουδετέρωσαν το πλήρωμα και ξαναπήραν στα χέρια τους τη Λατίφα.

Ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος έμαθε νέα της. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πολιτών στο Ντουμπάι είχαν δώσει ένα βίντεο στη δημοσιότητα πριν από μερικούς μήνες, στο οποίο η πριγκίπισσα ανέφερε ότι προσπάθησε αρχικά να δραπετεύσει από την πατρίδα της το 2002, αλλά κρατήθηκε και βασανίστηκε για περισσότερα από τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει και η Daily Mail, η 32χρονη είπε, μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας διαρκής βασανισμός. Ακόμη κι όταν δεν με χτυπούσαν, με βασάνιζαν. Ήμουν σε απομόνωση, μόνη τελείως με τον εαυτό μου, σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, χωρίς φώτα. Πολύ σύντομα θα φύγω με κάποιον τρόπο και δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αλλά είμαι 99% σίγουρη πως θα λειτουργήσει. Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, δεν είναι καλό – είτε είμαι νεκρή είτε σε μια πολύ, πολύ κακή κατάσταση».

Ολόκληρο το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική οργάνωση «Detained in Dubai». Σε αυτό, εκτός των άλλων, η γυναίκα δίνει πληροφορίες για τη ζωή μέσα στο φόβο και τον έλεγχο που ζουν οι γαλαζοαίματες στα ΗΑΕ. Από αυτό το βίντεο και μετά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού μπορεί να είναι και ποια είναι η κατάστασή της και τις τελευταίες ώρες έχει γίνει πάλι viral καθώς οι πιέσεις προς την οικογένεια του Σεΐχη αυξάνονται.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρατούν σιγή ιχθύος όσον αφορά στην τύχη της πριγκίπισσας Λατίφα, οι ανεπίσημες αναφορές, σύμφωνα με τη Mail, αναφέρουν πως είναι ασφαλής με την οικογένειά της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top