ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: Το «Οικόπεδο 12» συνοψίζει το συνολικό πρόβλημα του τόπου,

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: Το «Οικόπεδο 12» συνοψίζει το συνολικό πρόβλημα του τόπου,

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, η ταινία «Οικόπεδο 12» συνοψίζει και αντικατοπτρίζει, στο πλαίσιο ενός σεναρίου, το συνολικό πρόβλημα του τόπου μας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε χαιρετισμό στο πλαίσιο της προβολής της ταινίας στον Άγιο Σωζόμενο


Το εθνικό ζήτημα παραμένει άλυτο, ενώ η αδιάλλακτη Τουρκία προβάλλει παράλογες απαιτήσεις και διεκδικεί να καταχραστεί περισσότερα κεκτημένα και δικαιώματα από τους Κύπριους πολίτες, ζητώντας ακόμα και μερίδιο από την κυπριακή ΑΟΖ, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέροντας ότι μέσα από το σενάριο της ταινίας, έρχεται στην επιφάνεια ο έντονος προβληματισμός της κυπριακής πολιτείας και κοινωνίας, ότι δυστυχώς, 44 χρόνια μετά τα γεγονότα του Ιούλη του 1974, τα εδάφη μας, οι περιουσίες και τα σύνορά μας είναι επισφαλή και απροστάτευτα, μπροστά στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.
 
Αναφερόμενος στο σενάριο της ταινίας, ο κ. Συλλούρης παρατήρησε ότι η οικογένεια που πρωταγωνιστεί στην πλοκή του έργου, ταλαιπωρείται από τα οικονομικά προβλήματα και βάρη -γεγονός που επιφέρει περαιτέρω ανησυχίες στο εσωτερικό της οικογένειας- ενώ οι ήρωες απειλούνται να χάσουν το ίδιο το σπίτι και τη γη τους.
 
«Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, θίγονται επίσης επιμέρους ζητήματα της σύγχρονής μας κοινωνίας, όπως οι οικονομικοί μετανάστες και η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και το φαινόμενο του κοινωνικού εκφοβισμού», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι παρίστατο στην προβολή με αισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας και δέους, καθώς στη γενέτειρα του Ποταμιά και τον Άγιο Σωζόμενο οι κάτοικοι Έλληνες και Τούρκοι, ανέκαθεν συμβίωναν αρμονικά, συμβίωση που έπληξαν οι διακοινοτικές ταραχές του 1963 και μεταγενέστερα η τουρκική εισβολή του 1974.
 
‘Στον ιερό τούτο χώρο οι μνήμες, η ιστορία και ο πολιτισμός δεν έχουν σβήσει ποτέ, συμπλήρωσε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top