ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ή τώρα ή ποτέ – Ξανά στο τραπέζι για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Ή τώρα ή ποτέ – Ξανά στο τραπέζι για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Στις 13:30 της Πέμπτης (19/7) θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων του Συνεργατισμού και η Διοίκηση της Τράπεζας.

Την ημερήσια διάταξη, φυσικά, μονοπωλεί το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους 900 υπαλλήλους που θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη (17/7) δεν έβγαλε άσπρο καπνό με την ΕΤΥΚ να μην ικανοποιείται από την πρόταση της Τράπεζας.

Η συνάντηση της Πέμπτης χαρακτηρίζεται καθοριστική γιατί η Διοίκηση της ΣΚΤ προτίθεται να προχωρήσει στο σχέδιο εξόδου με ή χωρίς της συγκατάθεση των εργαζομένων και να το παρουσιάσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης, η πρόταση της Διοίκησης του Συνεργατισμού καθόριζε ως ελάχιστο ποσό τις 20.000 ευρώ και ως μέγιστο τις 170.000.

Η ΕΤΥΚ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση αυτή και προειδοποίησε μάλιστα με λήψη μέτρων.

Αξιώνει όπως οι υπάλληλοι αποζημιωθούν με 5 ετήσιους μισθούς, με μέγιστο ποσό τις 200.000 ευρώ και ελάχιστο τις 100.000.

Εν τω μεταξύ, 1.100 υπάλληλοι του Συνεργατισμού περιμένουν τις διαδικασίες για να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, ενώ 600-700 θα στελεχώσουν τον Φορέα διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ένσταση Βαρωσιώτου: Ζητήθηκε εξαίρεση τριών μελών του Δικαστηρίου – Τον Σεπτέμβρη η απόφαση

Ένσταση Βαρωσιώτου: Ζητήθηκε εξαίρεση τριών μελών του Δικαστηρίου – Τον Σεπτέμβρη η απόφαση

Εντός Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για τον τερματισμό των υπηρεσιών της ως δικαστού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που ξεκίνησε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται ως Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστικό Συμβούλιο.