ΕΔΕΚ: Επανέρχεται για καθεστώς «Πράσινης Γραμμής» - Ζητεί δραστικά μέτρα

ΕΔΕΚ: Επανέρχεται για καθεστώς «Πράσινης Γραμμής» - Ζητεί δραστικά μέτρα

Η ΕΔΕΚ επαναφέρει την παλαιότερη έκκλησή της για τη λήψη δραστικών μέτρων αποτροπής συναλλαγών με τα κατεχόμενα, οι οποίες να παραβιάζουν το καθεστώς της «Πράσινης Γραμμής».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, υπάρχει ο κίνδυνος μετά την υποτίμηση της τουρκικής λίρας φαινόμενα κερδοσκοπικού χαρακτήρα να παρουσιάσουν αύξηση.

Ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για να αποτρέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των Ελληνοκυπρίων αγροτών, παραγωγών και μικροπωλητών με ενδεχομένως ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομική τους επιβίωση.

Ακόμα, σοβαρά μέτρα πρέπει να ληφθούν για το θέμα των καυσίμων όπου πέραν από το πλήγμα που δέχονται πρατηριούχοι, τα πρατήρια των οποίων γειτνιάζουν με τις κατεχόμενες περιοχές, η Κυπριακή Δημοκρατία να υφίσταται μεγάλο κόστος από την απώλεια φόρων, όπως τονίζει το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών.

«Η λήψη τέτοιων μέτρων όχι μόνο δεν επηρεάζει την επικοινωνία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως κάποιοι επικαλούνται, αλλά αντίθετα υπονομεύει την ορθή βάση στην οποία επηρεάζεται αυτή η επικοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Αθήνα και μετά Βερολίνο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Ουσιαστικής σημασίας η Σύνοδος»

Πάει Αθήνα και μετά Βερολίνο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Ουσιαστικής σημασίας η Σύνοδος»

Στην Αθήνα, μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πλειονότητα του Υπουργικού Συμβουλίου για την 3η Διακυβερνητική Σύνοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE