Εξελίξεις σε Συρία και αμερικανικές κυρώσεις στα θέματα συζήτησης Λαβρόφ-Τσαβούσογλου

Εξελίξεις σε Συρία και αμερικανικές κυρώσεις στα θέματα συζήτησης Λαβρόφ-Τσαβούσογλου

Την Άγκυρα επισκέπτεται την Τρίτη 14/08 στο πλαίσιο της διάσκεψης των Πρεσβευτών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σέργκει Λαβροφ που είχε συνάντηση με τον τούρκο ομολογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας, το προσφυγικό αλλά και τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Στην κοινή συνέντευξή Τύπου ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε ανορθόδοξες τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Τουρκίας και είπε ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου είναι μονόπλευρες αποφάσεις που στοχεύουν στην προώθηση των δικών τους επιχειρηματιών, τιμωρώντας τους συμμάχους τους.

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι αντίθετη στις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις και να ζητάει απ' όλους να την ακολουθήσουν. Εμείς συμβιβαζόμαστε με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο και την Ευρώπη και έχει αρχίσει η φυγή από το δολάριο, κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE