ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να κόψει το… ‘βήχα’των Λευκορώσων από νωρίς, τα πλάνα του Σωφρόνη για την ενδεκάδα

Να κόψει το… ‘βήχα’των Λευκορώσων από νωρίς, τα πλάνα του Σωφρόνη για την ενδεκάδα

Το 4-0 του πρώτου αγώνα, έχει απλοποιήσει το έργο του Απόλλωνα για πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στη Ντιναμό Μπρεστ.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, μόνο αν… δεν κατέβει η Λεμεσιανή ομάδα στη ρεβάνς της Πέμπτης (16/08, 20:45) με τους Λευκορώσους θα αποκλειστεί, αφού δεν είναι μόνο το σκορ του πρώτου αγώνα που σπάνια ανατρέπεται σε διπλές αναμετρήσεις, αλλά και η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες που αποτυπώθηκε στο πρώτο ματς στο χορτάρι του ΓΣΠ.

Ουσιαστικά, ο στόχος του Απόλλωνα δεν είναι η πρόκριση, αφού αυτή έχει εξασφαλιστεί κατά… 99%, αλλά η εκτός έδρας νίκη, για να προσθέσει και άλλους πόντους στη βαθμολογία του στην UEFA.

Με βάση την εικόνα του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει όλα τα φόντα για να φύγει με το διπλό από τη Λευκορωσία, αρκεί να αντιμετωπίσει το ματς με προσοχή και σοβαρότητα και χωρίς ίχνος υποτίμησης, γιατί η Μπρεστ μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αναμένεται να «πουλήσει ακριβά το τομάρι της» για να πάρει έστω τη νίκη γοήτρου.

Και όπως έδειξε στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο στον Β΄ προκριματικό, δεν είναι… αμελητέα ποσότητα, έστω κι αν ο Απόλλωνας στην Κύπρο τη «σφυροκόπησε» και την έκανε να μοιάζει με… ομαδούλα.

Πάντως, όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου ο Σωφρόνης Αυγουστή (δείτε ΕΔΩ), η ομάδα του θέλει να σκοράρει πρώτη, για να βάλει τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή. Αν το πετύχει, θα βάλει και τις βάσεις για να φύγει από τη Λευκορωσία με το διπλό.

Γενικά, είναι ένα παιχνίδι που η έκβαση του θεωρούμε πως εξαρτάται από την απόδοση του Απόλλωνα, παρότι η εικόνα του αγώνα της Πέμπτης αναμένεται να είναι διαφορετική απ΄ ότι ήταν στο ΓΣΠ.

Αν παίξει με υπομονή και καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, έχοντας παράλληλα προσήλωση στο ανασταλτικό κομμάτι, έχει όλα τα φόντα για να σκοράρει και να διαχειριστεί το ματς όπως η ίδια θέλει.

Αναφορικά με τα πλάνα για την αρχική ενδεκάδα, ο Κύπριος τεχνικός ίσως κάνει 2-3 αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, για να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη «συνταγή».

Πιθανή ενδεκάδα:

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε, δεξί μπακ ο Πέδρο, αριστερό ο Βασιλείου, στόπερ οι Γιούστε και Ρομπέρζ, με τους Σακέτι και Χάμπο Κυριάκου να αποτελούν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Απο εκεί και πέρα, ο Φακούντο Περέιρα είναι ο επικρατέστερος για το ρόλο του επιτελικού μέσου, με τους Σαρδινέρο και Παπουλή στα άκρα της επίθεσης και τον φορμαρισμένο Ζελάγια στην κορυφή.

Η ρεβάνς με τη Μπρεστ πάντως, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι νεοφερμένοι Καραγιόλ, Σουμάχ και Μπρου. Ειδικά οι δύο τελευταίοι που προέρχονται από τραυματισμό και πρέπει να ανεβάσουν στροφές, ενόψει των αγώνων των πλέι-οφ κόντρα στη Βασιλεία ή τη Φίτεσε.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top