ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εμπλοκή της Κύπρου σε συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Η εμπλοκή της Κύπρου σε συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς

Την Κύπρο εμπλέκουν ισραηλινά και αραβικά ΜΜΕ σε συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα θα γίνει από λιμάνι στην Κύπρο όπως συμφώνησαν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δημιουργία πλωτού λιμενίσκου στο νησί για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι εστία συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών.

Τον έλεγχο του περιεχομένου της ανθρωπιστικής βοήθειας θα έχουν οι Ισραηλινοί, όπως δημοσιεύεται στην ισραηλινή Haaretz, ενώ στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για συμφωνία στην τελευταία τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που έγινε στη Λευκωσία.

Πάντως, η Χαμάς δεν φαίνεται να δίνει τη συγκατάθεσή της για αυτή τη συμφωνία, ενώ ούτε η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη σύναψη της τελικής συμφωνίας για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top