ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρή ανακοίνωση Οικολόγων για «Αφροδίτη» - «Κάλλιο πέντε και στο χέρι…»

Αυστηρή ανακοίνωση Οικολόγων για «Αφροδίτη» - «Κάλλιο πέντε και στο χέρι…»

Ανακοίνωση αναφορικά με τις εξελίξεις στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Το Κίνημα εκφράζει την ελπίδα όπως η κυβέρνηση να μην ακούσει τις φωνές που θέλουν να ναυαγήσει η μεταφορά του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Τονίζει δε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στη διαπραγμάτευση, τότε «θα χάσουμε ακόμα μια ευκαιρία για αξιοποίηση του φυσικού αερίου».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «μοιάζει η ιστορία με την παροιμία κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά πέντε (και ίσως λιγότερα) και καρτέρει».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει μια σημαντική απόφαση σε σχέση με την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην ακούσει τις φωνές κάποιων από την συγκυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που για λόγους κάθε άλλο από ενεργειακούς, θέλουν να ναυαγήσει η προσπάθεια για μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο κι από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχει διαθέσιμη αγορά.

Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στη διαπραγμάτευση με την Noble, τότε απλά θα χάσουμε ακόμα μια ευκαιρία για αξιοποίηση του φυσικού αερίου, δέκα σχεδόν χρόνια από την ανακάλυψη του κοιτάσματος. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι αν χαθεί η ευκαιρία των αιγυπτιακών τερματικών, ούτε μετά το 2026 δεν πρόκειται να έχουμε εκμετάλλευση του κοιτάσματος και σε τιμές που προβλέπεται να είναι ακόμα πιο χαμηλές από τις σημερινές.

Μοιάζει η ιστορία με την παροιμία κάλλιο πέντε και στο χέρι, πάρα πέντε (και ίσως λιγότερα) και καρτέρει. Γιατί αυτό συνεπάγονται οι προτάσεις που ακούγονται μόλις τελευταία.

Αλλά, όπως είπαμε πιο πάνω, τα κίνητρα αυτών των απόψεων είναι κάθε άλλο από ενεργειακά.

Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί την καλύτερη δυνατή συμφωνία και αναλόγως να αποφασίσουμε, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Όπως λέμε και γι άλλο θέμα, «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top