Νέες απειλές από τον Ματέο Σαλβίνι να στείλει τους μετανάστες πίσω στη Λιβύη

Νέες απειλές από τον Ματέο Σαλβίνι να στείλει τους μετανάστες πίσω στη Λιβύη

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απείλησε εκ νέου σήμερα να στέλνει πίσω στη Λιβύη τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα του, την ώρα που 170 πρόσφυγες παραμένουν αυτή τη στιγμή σε ένα πλοίο στην Κατάνη, στη Σικελία, καθώς τους έχει απαγορευτεί από τις ιταλικές αρχές να αποβιβαστούν.

«Είτε η Ευρώπη αρχίσει να υπερασπίζεται σοβαρά τα σύνορά της και να μοιράζεται την υποδοχή των μεταναστών είτε εμείς θα ξεκινήσουμε να τους στέλνουμε πίσω στα λιμάνια απ’ όπου έφυγαν» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και αρκετά» κατέληξε ο υπουργός.

Περίπου 170 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti που έφθασε στο λιμάνι της Κατάνης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για μια «τεχνική στάση» χωρίς να τους έχει επιτραπεί να αποβιβαστούν, πέντε ημέρες μετά τη διάσωσή τους.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.