ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με υπόθεση του 2006 συνδέεται ο 47χρονος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς

ΛΕΜΕΣΟΣ: Με υπόθεση του 2006 συνδέεται ο 47χρονος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς

Με ευρήματα που εντοπίστηκαν επί των τεκμηρίων υπόθεσης παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, που διαπράχθηκε πριν από 12 χρόνια, ταυτίστηκε ο 47χρονος κάτοικος Λεμεσού, μόνιμος υπαξιωματικός της Ε.Φ., ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί σε εκρηκτικές ύλες, που κατασχέθηκαν ως τεκμήρια το Μάρτιο του 2006, στη Λεμεσό, ταυτίστηκε με τον 47χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την 21η Αυγούστου 2018, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν στις 18 Μαρτίου 2006, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού), η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο προσώπων και την κατάσχεση, πέραν των εκρηκτικών, και μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου 2006, μέλη της ΥΚΑΝ είχαν θέσει υπό παρακολούθηση 31χρονο, μετά από πληροφορία για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Κατά την παρακολούθηση ο 31χρονος θεάθηκε να εισέρχεται στην οικία 50χρονου και στη συνέχεια να εξέρχονται και οι δύο, κρατώντας μια ταξιδιωτική βαλίτσα. Αφού ανακόπηκαν από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι εντός της βαλίτσας, υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,223 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα και σε διαμέρισμα στη Λεμεσό, το οποίο διαχειριζόταν ο 31χρονος, όπου ανεβρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 6,464 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, συνολικού βάρους μίας λίβρας, δύο πυροκροτητές και δύο τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού.

Από τις επιστημονικές εξετάσεις που ακολούθησαν επί των τεκμηρίων, από τα δύο τεμάχια ΤΝΤ και από ένα τεμάχιο βραδύκαυστου σχοινιού, απομονώθηκε γενετικό υλικό, το οποίο 12 χρόνια μετά ταυτίστηκε με τον 47χρονο.

Για την ιστορία, ο 31χρονος και ο 50χρονος καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, στις αρχές του 2007, σε φυλάκιση 12 ετών.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top