ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ! Με βολίδα… Χάμπου πέταξε για ΟΜΙΛΟΥΣ

ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ! Με βολίδα… Χάμπου πέταξε για ΟΜΙΛΟΥΣ

Μια… φωτοβολίδα του Χάμπου Κυριάκου στο 53ο λεπτό ήταν αρκετή για να στείλει τον Απόλλωνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Δοκάρι ο Παπουλής στο 38′, τεράστια επέμβαση στο 79′ ο Βάλε!

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν μια μεστή και παλικαρίσια εμφάνιση και άφησαν την Βασιλεία εκτός ομίλων πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο της ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ!

Α’ Ημίχρονο 

Με τον κόσμο του Απόλλωνα να ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες και να δίνει το παρών του στο ΓΣΠ (περίπου 4-5 χιλιάδες) ο Απόλλωνας προσπάθησε να επιβληθεί όμως το παιχνίδι για τα πρώτα 30 λεπτά παιζόταν στο κέντρο του γηπέδου.

Ένα δυνατό σουτ του Φακούντο Περέιρα στο 13′ ανησύχησε τον Χάνσεν όμως απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ η Βασιλεία προσπάθησε να απειλήσει με πλαγιοκοπήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά το ημίωρο οι κυανόλευκοι ανέβασαν απόδοση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 38′ όταν ο Παπουλής μετά από ωραία κάθετη του Χάμπου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χάνσεν όμως το πλασέ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάμπο απείλησε με δυνατό σουτ όμως ο Βασιλείου έδιωξε σε κόρνερ. Στο 44ο λεπτό ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι όμως δεν έδωσε κάτι ο Γάλλος διαιτητής και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. 

Β’ Ημίχρονο 

Με την έναρξη της επανάληψης οι γαλάζιοι του Σωφρόνη Αυγουστή μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά και στο 53ο λεπτό άνοιξαν το σκορ! Ο Χάμπος Κυριάκου δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα με την μπάλα να κτυπάει σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα του Χάνσεν εν μέσω τρελών πανηγυρισμών.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζοάο Πέδρο έκανε μια από τις γνωστές του κούρσες και έβγαλε ωραία μπαλιά στον Παπουλή, όμως η κεφαλιά του από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Στη συνέχεια η Βασιλεία πήρε τα ηνία του αγώνα όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να κρατήσει μακριά τους Ελβετούς από την εστία του Βάλε. Η αναγκαστική αλλαγή του Ζοάο Πέδρο έφερε και τον Μάριο Στυλιανού στον αγώνα χωρίς όμως αυτό να αλλάζει κάτι.

Οι Ελβετοί κατάφεραν να απειλήσουν στο 79′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαν Βόνσφικελ, ο οποίος έστειλε την μπάλλα στο… ”γάμμα” όμως ο Βάλε του είπε ”όχι” εντυπωσιακά!

Οι κυανόλευκοι μετά το 80ο λεπτό κλείστηκαν στα καρέ τους και οι Ελβετοί άσκησαν πίεση όμως η αμυντική γραμμή του Απόλλωνα και ο έμπειρος Βάλε δεν επέτρεψαν καμία απειλητική στιγμή και ο Απόλλωνας πέταξε για τους ομίλους του Γιουρόπα!

Ενδεκάδες:

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο (Στυλιανού 73′), Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Χάμπος, Σακέτι, Παπουλής, Φακούντο (Μάρκοβιτς 77′), Σκέμπρι (Σαρδινέρο 62′), Μάγκλιτσα

Βασιλεία (Κόλερ): Χάνσεν, Γκουμάρτ, Γουίντμερ, Φρέι, Ζούφφι, Βολκσβίνκελ, Κάμπο, Οκαφόρ, Ντίε, Μπαλάντα, Πετρέττα. 

Του Ανδρέα Χρίστου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top