ΔΙΕΘΝΗ

Συζητήσεις που αφορούν και την Κύπρο θα έχουν στην Άγκυρα οι τρεις από τους τέσσερις εταίρους της «κυβέρνησης»

Συζητήσεις που αφορούν και την Κύπρο θα έχουν στην Άγκυρα οι τρεις από τους τέσσερις εταίρους της «κυβέρνησης»

Με χωριστές προσκλήσεις και ραντεβού μεταβαίνουν στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα οι τρεις από τους τέσσερις εταίρους της «συγκυβέρνησης», ο πρόεδρος του ΡΤΚ και «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν, ο πρόεδρος του ΚΛ και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι και ο πρόεδρος του ΚΚΔ και «υπουργός παιδείας», Τζεμάλ Όζγιγιτ.

Tην Δευτέρα (3/9), στην Άγκυρα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κ. Οζερσάι κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου με αντικείμενο, όπως γράφει η Κίπρις ποστασί, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ζητήματα ασφάλειας, τα βήματα που θα προβούν οι δύο πλευρές στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στα θέματα ενέργειας.

Ο «υπουργός παιδείας», Τζεμάλ Οζγιγίτ που ήταν και το «όνομα αγκάθι» για την κρίση μεταξύ της «κυβέρνησης» και της Άγκυρας λόγω των όσων έγιναν στο θρησκευτικό κολέγιο Χαλά Σουλτάν με την αποφοίτηση μαθητριών με την ισλαμική μαντίλα, θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Ζιγιά Σελτσιούκ την Τρίτη.

Το δε ραντεβού που είχε προαναγγελθεί, μεταξύ του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ορίστηκε τελικά για την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην ατζέντα Ερντογάν – Ερχιουρμάν θα είναι θέματα της επικαιρότητας, το αίτημα της «κυβέρνησης» για συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την κατάσταση στα κατεχόμενα λόγω των επιπτώσεων από την συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας.

Στο μεταξύ, σε τ/κ ιστοσελίδες μεταδίδεται ότι, λόγω της κρίσης, από αύριο πολλές εφημερίδες θα αυξήσουν την τιμή πώλησής τους σε 5 ΤΛ (71 σεντ του ευρω) από 3 ΤΛ (0,42 σεντ του ευρώ) που ήταν μέχρι σήμερα.

Την τιμή πώλησης αυξάνουν οι εφημερίδες Χαλκίν Σεσί, Γκιουνές, Ραντικάλ, Χαμπεράλ Κίπρισλι, Γενιντέν Νατζιάκ, Αφρίκα, Ντεταί, Χακικάτ, Χαμπερατόρ, Κίπρις Μανσέτ και Γκερτσέκ Βολκάν.

Σοβαρό πρόβλημα, συνεπεία της κρίσης, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν και οι ασθενείς με θαλασσαιμία, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου τους, Αχμέτ Βάρογλου το 90% των φαρμάκων τους και των θεραπειών τους το προμηθεύονται από τα «κρατικά» νοσοκομεία, αλλά υπάρχει έλλειψη καθώς δεν εισάγονται επαρκείς ποσότητες ή και καθόλου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο φάρμακο “Desferal” που εδώ και δύο μήνες δεν τους παρέχεται, λέγοντας ότι οι απαντήσεις που λαμβάνουν από το «υπουργείο υγείας» γιατί αυτό το φάρμακο δεν υπάρχει, δεν είναι πειστικές.

Ως αποτέλεσμα, είπε, οι ασθενείς προσπαθούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται μόνοι τους, με την οικονομική δυνατότητα που έχουν, είτε από ιδιωτικά νοσοκομεία είτε από τα φαρμακεία.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top