ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τουρκίο ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους - Συνάντηση με Ερντογάν

Στην Τουρκίο ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους - Συνάντηση με Ερντογάν

Στην Άγκυρα απόψε ο Ερχιουρμάν, συνεχίζει τις επαφές ο Οζερσάι, επιστρέφει «άπραγος» ο Όζγιγιτ.

Τρίτη νύχτο (4/9) θα μεταβεί στην Άγκυρα ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος θα συναντηθεί την Τετάρτη (5/9) με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Το οικονομικό ζήτημα με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κρίση στα κατεχόμενα, αναμένεται να τεθεί στην αυριανή συνάντηση Ερχιουρμάν – Ερντογάν, την ώρα που, όπως ανακοινώθηκε, ο πληθωρισμός στο ψευδοκράτος ανήλθε στο 8,42% μέσα τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,29% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 29,88% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Η τ/κ εφημερίδα "Χαβαντίς", που αναφέρεται στις συναντήσεις στην Άγκυρα των Ερχιουρμάν, Οζερσάι και Όζγιγιτ γράφει ότι οι Τ/κ «αξιωματούχοι» θα θέσουν το θέμα του κενού που θεωρούν ότι δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του Υπουργείου, αρμόδιου για κυπριακές υποθέσεις με την υιοθέτηση του νέου προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν θα τεθεί θέμα «οικονομικού πρωτοκόλλου» ή «προϋπολογισμού», αφού αν η Τουρκία στείλει στα κατεχόμενα το ποσό που συμπεριλαμβάνεται στον «προϋπολογισμό», αυτό θα είναι αρκετό.

Στο μεταξύ, ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Άγκυρα, μετά τον Τούρκο ΥΠΕΞ χθες, σήμερα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ.

Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και όπως δήλωσε ο κ. Οζερσάι στον «Μπαϊράκ» συζήτησαν θέματα στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας «στο πλαίσιο της αλλαγής συσχετισμού των δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της αλλαγής των συνθηκών (στην περιοχή) θα είμαστε σε αλληλεγγύη και στα θέματα άμυνας, όπως είμαστε σε κάθε τομέα, με τον στρατηγικό μας εταίρο και εγγυήτρια Τουρκική Δημοκρατία. Στη διεθνή πολιτική σκηνή και στη γεωγραφική μας περιοχή, οι σχέσεις μεταξύ διαφόρων πρωταγωνιστών αλλάζουν συνεχώς».

Χωρίς αμφιβολία, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, οι Τ/κ σε συνεννόηση με την Τουρκία θα ενεργήσουν για να προφυλάξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κοινά δικαιώματα και συμφέροντα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις.

Ο «υπεξ» χαρακτήρισε την συνάντηση με τον κ. Ακάρ εποικοδομητική και πολύ σημαντική.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός παιδείας», Τζεμάλ Οζγιγίτ που μετέβη στην Άγκυρα χθες το βράδυ δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Παιδείας Ζοιγιά Σελτσιούκ παρότι το ραντεβού είχε καθοριστεί και βρισκόταν στο πρόγραμμα του Τούρκου Υπουργού.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι ο κ. Οζγιγίτ, που επιστρέφει απόψε στα κατεχόμενα, συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top