ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος και Ινδία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα του Περιβάλλοντος

Κύπρος και Ινδία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα του Περιβάλλοντος

Διμερής Συμφωνία στον τομέα του Περιβάλλοντος υπογράφηκε τη Δευτέρα μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Ινδίας Shri Ram Nath Kovind στην Κύπρο. 

 
Με την υπογραφή της Συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, πληροφοριών, από κοινού υλοποίηση έργων, καθώς και προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας.
 
Όπως αναμεταδίδει το ΓΤΠ, η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Ινδού ομολόγου του.
 
Η εν λόγω Συμφωνία θα παρέχει ένα γενικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών με αμοιβαία οφέλη στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και ευρύτερα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς υψηλής προτεραιότητας. Στους τομείς αυτούς συγκαταλέγονται η διατήρηση της βιοποικιλότητας, ο έλεγχος της ρύπανσης του νερού και του αέρα, η διαχείριση αποβλήτων, η βιοασφάλεια και η διαχείριση βλαβερών χημικών ουσιών.
 
Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τον στρατηγικό ρόλο της «καθαρής τεχνολογίας» στην αντιμετώπιση των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων και των αναπτυξιακών αναγκών, οι «καθαρές τεχνολογίες», όπως είναι οι τεχνολογίες παρακολούθησης του περιβάλλοντος και της διαχείρισης αποβλήτων, θα αποτελέσουν, επίσης, αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top