ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Διαφωνεί η ΟΕΛΜΕΚ, βλέπουν θετικά ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ – Καυτό Σαββατοκύριακο

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Διαφωνεί η ΟΕΛΜΕΚ, βλέπουν θετικά ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ – Καυτό Σαββατοκύριακο

«Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε ότι η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Αυτό τόνισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους.

Προηγήθηκαν εντατικές διεργασίες στα σώματα των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, αλλά και από κοινού συνεδρίαση, η οποία ωστόσο δεν έβγαλε κάποια απόφαση.

Ο κ. Σωκράτους, προτάσσοντας τη διασφάλιση της ενότητας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, απάντησε εμμέσως σε όσους μιλούν για δύο γραμμές εντός των συνδικαλιστών.

Ωστόσο, οι δηλώσεις της Παρασκευής (7/9) εξάγουν το συμπέρασμα ότι ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ βλέπουν θετικές προσεγγίσεις στη νέα πρόταση της κυβέρνησης.

Η τριμελής, δηλαδή, υπουργική ομάδα διαμόρφωσε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο μπορεί εν δυνάμει να σημάνει την εκεχειρία για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Πιθανώς, λοιπόν, να υπάρξουν ανακοινώσεις τη Δευτέρα (10/9) την ώρα που η ΟΕΛΜΕΚ θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση της πρότασης.

Οι καθηγητές αξιώνουν αλλαγές ως προς τον υπεύθυνο τμήματος και ως προς τον παράγοντα αρχαιότητας των βοηθών διευθυντών.

Πάντως, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα διανείμουν κανονικά τα βιβλία στους μαθητές που θα προσέλθουν τη Δευτέρα στις σχολικές μονάδες.

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE