Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για ενδεχόμενες κοινωνικές «αναταραχές» στη χώρα εάν η Βρετανία αποχωρήσει τον Μάιο του 2019 από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στους Sunday Times.

Βάσει του κειμένου, η αστυνομία ανησυχεί πως οι ελλείψεις που θα καταγραφούν σε τρόφιμα κι αγαθά, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενδέχεται να οδηγήσουν «σε κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Οι αναταραχές τούτες ενδέχεται να εκταθούν σε μία περίοδο «τριών μηνών» προ και μετά του Brexit , που έχει ορισθεί στις 29 Μαρτίου 2019 στις 02.00, ώρα Ελλάδος.

Το κείμενο συντάχθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο της εθνικής αστυνομίας, που ευθύνη του είναι ο συντονισμός των αστυνομικών μέσων σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλης κλίμακος, ή εθνικής κρίσης.

Επίσης, το έγγραφο προειδοποιεί για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, ιδίως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών και υπογραμμίζει πως«η ανάγκη να ζητηθεί επικουρία από τον στρατό αποτελεί μία υπαρκτή πιθανότητα».

Ερωτηθείς σχετικά από το ΒΒC, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε πως δεν αναμένεται να μην υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Μολαταύτα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα».

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αναμένεται να φθάσουν σε κάποια συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου, για να οργανώσουν το διαζύγιό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE