ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Χριστοδουλίδης – Τι κουβαλά στις αποσκευές του

Στο Βερολίνο ο Χριστοδουλίδης – Τι κουβαλά στις αποσκευές του

Το Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών στη Γερμανία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο ύστερα από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του, Χάικο Μάας.

Οι δύο ΥΠΕΞ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας (10/9), ενώ αναμένεται να συζητήσουν, επίσης, τις διμερείς σχέσεις, την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένης της ασφάλειας, τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τη συνάντηση θα παραθέσουν κοινή διάσκεψη τύπου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Γερμανό Υφυπουργό για θέματα Ευρώπης και τους Προέδρους των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Θα επισκεφθεί, επίσης, την Καγκελαρία και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τα μέλη της Ομάδας Φιλίας για την Κύπρο, του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Το πρωί της Τετάρτης (12/9), ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Την Πέμπτη (13/9), ο κύριος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, όπου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top