ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Νοσεί» η νομοθεσία για προστασία θυμάτων παρενόχλησης

ΚΥΠΡΟΣ: «Νοσεί» η νομοθεσία για προστασία θυμάτων παρενόχλησης

Διευκρινίσεις Αρχής Εποπτείας καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Η Αρχή Εποπτείας καταδικασθέντων για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων, σχολιάζει με ανακοίνωσή της το ζήτημα της πρόσφατης αποφυλάκισης καταδικασθέντος για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκου και διευκρινίζει ότι δεν έχει εξουσία επιβολής οποιουδήποτε περιορισμού σε σχέση με ενήλικο θύμα και προτείνει ότι στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου ενώπιον της Βουλής θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης των εξουσιών της για προστασία θυμάτων μετά την ενηλικίωσή τους.

Με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν έχει εξουσία να επιβάλει οποιονδήποτε περιορισμό που να σχετίζεται με ενήλικο θύμα και ειδικότερα περιορισμό που να μην επιτρέπει τη διαμονή ή διακίνηση σε χώρους που διαμένει ή διακινείται ενηλικιωθέν θύμα».

Προστίθεται ότι «τις επόμενες μέρες θα ασκήσει τις αρμοδιότητες της, εξασφαλίζοντας Διάταγμα από το Δικαστήριο, ώστε ο αποφυλακισθείς να τεθεί σε εποπτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία άσκησης εποπτείας αποσκοπεί στην αποτροπή του κινδύνου επανάληψης αδικήματος σεξουαλικού χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι «μετά από εισήγηση της Αρχής κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως το αρμόδιο Υπουργείο, νομοσχέδιο με σκοπό την τροποποίηση του υπό αναφορά νόμου ώστε να διευρυνθούν οι εξουσίες εποπτείας της Αρχής».

«Στα πλαίσια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, θα μπορούσε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης αυτών των εξουσιών, για την προστασία προσώπων που θυματοποιήθηκαν, ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top