ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Σύλληψη Ιταλού για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος

ΣΥΡΙΑ: Σύλληψη Ιταλού για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος

Η ισχυρότερη συριακή κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση ανακοίνωσε την Πέμπτη (13/9) ότι μέλη της συνέλαβαν στη Συρία έναν Ιταλό που κατηγορείται πως είχε ενταχθεί στο ISIS και αποπειράθηκε να διαφύγει στη γειτονική Τουρκία.

Τους τελευταίους μήνες, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη στη βόρεια Συρία πολλών ευρωπαίων τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων και Βρετανών.

«Την 27η Αυγούστου, ένας μισθοφόρος ονόματι Σεμίρ Μπογκάνα, Iταλός πολίτης γνωστός επίσης με τα ψευδώνυμα "Αμπού Χουρέιρ αλ Μουχάτζιρ" και "Αμπού Αμπντάλα αλ Μουχάτζιρ", συνελήφθη έπειτα από μια ειδική επιχείρηση που διεξήγαγαν οι αντιτρομοκρατικές μονάδες μας ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Τουρκία», ανέφερε η οργάνωση YPG σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Ο άνδρας αυτός ευθύνεται κυρίως για «παραδόσεις όπλων» στο ΙΚ, προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι YPG είναι η σημαντικότερη συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον του ΙΚ στη Συρία.

Ο άνδρας που συνελήφθη για την ώρα «υποβάλλεται σε ανάκριση και η τύχη του θα κριθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα» που βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός των ΣΔΔ.

«Συντονιζόμαστε με τον διεθνή συνασπισμό, στον οποίο συμμετέχει η Ιταλία, όσον αφορά όλους τους αιχμαλώτους (που ανήκουν στις τάξεις) του Ντάες», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά.

Το 2017, οι YPG είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη πολλών Γάλλων και τον Ιανουάριο δύο Βρετανών, φερόμενων ως μελών ενός «πυρήνα δημίων» του ΙΚ. Αυτοί οι τελευταίοι, ο Αλεξάντα Έιμον Κότι και ο Ελ Σάφι Ελ Σέιχ, κατηγορούνται για τους αποκεφαλισμούς περίπου είκοσι ομήρων, ανάμεσά τους δυτικών, όπως οι δημοσιογράφοι Τζέιμς Φόλι και Στίβεν Σότλοφ.

Για τις κυβερνήσεις των χωρών των οποίων είναι υπήκοοι οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές, το ζήτημα του ενδεχόμενου επαναπατρισμού τους παραμένει ακανθώδες. Στο αποκορύφωμα της δύναμης του «χαλιφάτου» του σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, το ΙΚ είχε προσελκύσει χιλιάδες ξένους που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, αφού εκδιώχθηκε από σχεδόν όλα τα εδάφη που είχε κυριεύσει, η εξτρεμιστική οργάνωση δεν ελέγχει πλέον παρά μόνο μικροσκοπικούς θύλακες στην ανατολική Συρία και σε ζώνες της ερήμου.

Τη Δευτέρα, οι ΣΔΔ εξαπέλυσαν έφοδο στην πόλη Χατζίν, που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών. Σε αυτόν τον θύλακα του ΙΚ βρίσκονται περίπου 3.000 μαχητές, ανάμεσά τους πολλοί ξένοι, σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις.

Έκθεση επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο ανέφερε ότι παρά τις βαριές στρατιωτικές ήττες του ΙΚ, η οργάνωση διαθέτει ακομη 20.000 ως 30.000 μαχητές διεσπαρμένους σε διάφορες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

ΠΗΓΗ: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top