ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις Άντρου Κυπριανού κατά Κυβέρνησης για Συνεργατισμό, παιδεία και Κυπριακό

Επικρίσεις Άντρου Κυπριανού κατά Κυβέρνησης για Συνεργατισμό, παιδεία και Κυπριακό

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της αποφασισμένη να ισοπεδώσει ό, τι άφησε όρθιο στην πρώτη, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε ομιλία του στο 30ο Φεστιβάλ του ΕΑΣ Αγίου Δομετίου

 «Ξεπούλημα του Συνεργατισμού, κρίση στην παιδεία, υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, καταρράκωση των θεσμών, πρωτοφανής διαφθορά. Όλα αυτά είναι τα επεισόδια που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με τη στασιμότητα και την αβεβαιότητα στο Κυπριακό», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αυτά που συμβαίνουν, πρόσθεσε, «είναι πρωτοφανή. "Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού ξεπούλησε το Συνεργατισμό πληρώνοντας κι από πάνω. Φόρτωσε δισεκατομμύρια χρέη στα παιδιά και τα εγγόνια μας και την ίδια στιγμή παριστάνει ότι κόπτεται για τον ‘εξορθολογισμό’ της παιδείας. Σκότωσε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε επί Χριστόφια, δεν έκανε τίποτε απολύτως για την ειδική εκπαίδευση, για τα εσπερινά λύκεια και για τις τεχνικές σχολές».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «βλέπουμε σχολεία που αντί για τάξεις βάζουν τους μαθητές σε κοντέινερ την ώρα που η Κυβέρνηση παριστάνει ότι κόπτεται για το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση. Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη Συναγερμού ξηλώθηκε κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος με μισούς μισθούς, διπλά ωράρια, εργασία και τις Κυριακές την ώρα που η Κυβέρνηση παριστάνει ότι κόπτεται για τους εργαζόμενους, μόνο και μόνο για να απαξιώσει τους εκπαιδευτικούς».

Στο κεφάλαιο του Κυπριακού, συνέχισε, «ενώ όλοι λένε ότι επίκεινται εξελίξεις ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται εφησυχασμένος, ενώ νιώθει τόσο ισχυρός που δεν έχει την ανάγκη να καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε ενόψει των εξελίξεων. Στα κατεχόμενα οι συνέπειες από τις αρνητικές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί μας αναβάλλονται επ΄αόριστον, όλοι αναμένουν τις αντιδράσεις μας μπροστά στην προοπτική να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά ο κ. Αναστασιάδης δεν δείχνει να αγωνιά για όλα αυτά», συμπλήρωσε.

 «Μπροστά σε όλα αυτά, ένα ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας είναι πεπεισμένο ότι μόνο το ΑΚΕΛ μπορεί να σταθεί ανάχωμα, να σηκώσει το βάρος της υπόθεσης της δικαίωσης της Κύπρου, της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης. Ότι μόνο το ΑΚΕΛ έχει τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα που απαιτούν τα κρίσιμα και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top