ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Απλήρωτοι για 10 μήνες εκπαιδευτικοί

ΚΥΠΡΟΣ: Απλήρωτοι για 10 μήνες εκπαιδευτικοί

Δεν πληρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν υπερωριακά για τις εξετάσεις του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκαν πριν 10 μήνες.

Ανάμεσά τους, εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν ως, θεματοθέτες, βαθμολογητές, λειτουργοί εξεταστικών κέντρων, διορθωτές και άλλα.

Στο γεγονός αναφέρεται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και αποκαλύφθηκε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, όπου κατατέθηκε προς εξέταση γραπτό αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, ημερομηνίας 27/8/2018 με το οποίο ζητήθηκε η αποδέσμευση ποσού ύψους 1,289,00 για κάλυψη αμοιβής όσων εργάστηκαν υπηρεσιακά για τις εξετάσεις.

Όπως διαπιστώνεται από το έγγραφο, η Υπηρεσία Εξετάσεων ζητά την αποδέσμευση του ποσού στις 26 Ιουλίου 2018. Ένα μήνα αργότερα (27/8), το ΥΠΟΙΚ ζήτησε την αποδέσμευση του κονδυλιού από τους βουλευτές της επιτροπής οικονομικών, οι οποίοι ζήτησαν περεταίρω στοιχεία πριν συναινέσουν στην αποδέσμευση των χρημάτων.

Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 4 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2017 και σημαδεύτηκαν από την διαρροή θεμάτων που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την όλη διαδικασία, διεξαγωγής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που παρακάθισαν στις εξετάσεις είχαν ξεπεράσει τις 5,500 χιλιάδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top