ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Νίκου Αναστασιάδη για το μεταναστευτικό και τις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος στο δείπνο των '28'

Παρέμβαση Νίκου Αναστασιάδη για το μεταναστευτικό και τις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος στο δείπνο των '28'

Παρέμβαση για την υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πίεση που δέχεται εσχάτως η Κυπριακή Δημοκρατία, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών το βράδυ της Τετάρτης 19/9 στο Σάλτσμπουργκ.



Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Πρόεδρος θα θέσει το ζήτημα σε συνέχεια και των πρόσφατων συζητήσεων που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το δείπνο ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 τοπική ώρα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να τοποθετηθεί και για το ζήτημα της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ, το οποίο και αφορά άμεσα την Κύπρο.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αντικείμενο προπαρασκευαστικές συζητήσεις των ηγετών που πρόσκεινται στο ΕΛΚ σε σχέση με την ατζέντα της άτυπης συνόδου (μεταναστευτικό, εσωτερική ασφάλεια και Brexit). Στη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν, ο Πρωθυπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λέο Βάραντκαρ, και ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του ΕΚ Ταγιάνι και του Συμβουλίου Τουσκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top