ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Σε «δικαστήριο» των κατεχομένων το πενταμελές πλήρωμα

ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Σε «δικαστήριο» των κατεχομένων το πενταμελές πλήρωμα

Ενώπιον «δικαστηρίου» αναμένεται να οδηγηθούν το Σάββατο (22/9) οι πέντε ψαράδες που απήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (21/9) από τις κατοχικές αρχές.

Πρόκειται για ψαράδες αιγυπτιακής καταγωγής που επέβαιναν στο αλιευτικό «Γεια σου καΐκι μου, Άι Νικόλα» της γνωστής εταιρείας «Τα ψαροκάικα».

Βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, 7.5 ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από σκάφος των κατοχικών αρχών και υποχρεώθηκε να καταπλεύσει στο κλειστό λιμάνι της Κερύνειας.

Οι πέντε ψαράδες ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται υπό σύλληψη, ενώ Κυπριακή Δημοκρατία, Ηνωμένα Έθνη και δικοινοτικές επιτροπές, προέβησαν σε διαβήματα και ενέργειες για την απελευθέρωσή τους.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αλιευτικής εταιρείας, Πάμπος Μιτίδης, παραμένει άγνωστο ποιες κατηγορίες θα τους προσάψουν οι αρχές του ψευδοκράτους.

 

 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Άριστος Αριστείδου μετέβη από το βράδυ της Παρασκευής στην Κερύνεια, ενώ το ψαροκάικο φρουρείται στο κατεχόμενο λιμάνι της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Περισσότερες από πενήντα πέντε πολιτικές δράσεις, με σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το 2026, τον οποίο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE