ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΙΛΛΗΚΑΣ: Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των φοιτητών και έχουν τα ενοίκια στα ύψη- Κάποιοι αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές

ΛΙΛΛΗΚΑΣ: Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των φοιτητών  και έχουν τα ενοίκια στα ύψη- Κάποιοι αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι τα πολύ ψηλά ενοίκια στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από εκμετάλλευση της ανάγκης που έχουν οι φοιτητές να στεγαστούν, δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν κρατικές φοιτητικές εστίες, όπως υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε τη Δευτέρα 24/9 ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Λιλλήκας.


Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) για το θέμα των ψηλών ενοικίων, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «όντως τα ενοίκια των φοιτητικών εστιών ή δωματίων είναι τόσο ψηλά που αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους και κάποιοι ακόμη να μετακινηθούν και να προτιμήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Θεωρούμε ότι τα πολύ ψηλά ενοίκια στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από εκμετάλλευση της ανάγκης που έχουν οι φοιτητές μας να στεγαστούν, δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν κρατικές φοιτητικές εστίες, όπως υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη», είπε.

Όπως σημείωσε, η Συμμαχία Πολιτών έχει ενημερώσει την αντιπροσωπία της ΠΟΦΕΝ ότι σήμερα κιόλας θα εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να προσθέσει ότι «ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Γης είναι ένας κρατικός Οργανισμός ο οποίος οφείλει να αναπτύξει φοιτητικές εστίες και στη Λεμεσό και στη Λευκωσία με χαμηλές τιμές, έτσι ώστε πραγματικά να ανασάνουν οι οικογένειες των φοιτητών, να σταματήσει το φαινόμενο τερματισμού των σπουδών φτωχών οικογενειών, αλλά ταυτόχρονα να νιώσουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στις φοιτητικές εστίες έναν ανταγωνισμό, ώστε να υποχρεωθούν να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων σε λογικά και προσιτά επίπεδα».

Η Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, Γεωργία Γιάγκου, είπε ότι ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να εξευρεθεί σύντομα μια λύση.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top