ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής

Παραιτήθηκε την Τρίτη 25/9 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Luis Caputo, ύστερα από τρεις μήνες θητεία στην συγκεκριμένη θέση, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα.


 
Η παραίτηση, η οποία έγινε για "προσωπικούς λόγους", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, έρχεται την στιγμή που ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri προσπαθούσε να διαπραγματευτεί την επιτάχυνση της εκταμίευσης από το ΔΝΤ μέρους του δανείου συνολικού ποσού 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας της Αργεντινής.
 
Ο κ. Macri βρίσκεται σήμερα στη Νέα Υόρκη, για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η δυσαρέσκεια εντός της χώρας του αυξάνεται καθώς η 24ωρη γενική απεργία παρέλυσε τη χώρα.
 
Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σε σχέση με την παραίτηση του Caputo ότι το έπραξε με την πεποίθηση ότι μια "νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση".

Ύστερα από κρίση εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τον Απρίλιο και που είχε αποτέλεσμα τη βουτιά του νομίσματος της Αργεντινής, η Κυβέρνηση της χώρας διαπραγματεύθηκε δάνειο διάσωσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ, το οποίο περιλάμβανε την εκταμίευση της πρώτης δόσης 15 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο.
 
Το πέσο υποχωρεί κατά περίπου 50% εντός του 2018, ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτιναχθεί στο 40% στο τέλος του έτους, ενώ η οικονομία εκτιμάται πως θα συρρικνωθεί κατά 2%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top