ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη θα παραμείνει στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει ο Ροχανί

Η Τεχεράνη θα παραμείνει στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει ο Ροχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα παραμείνει στη συμφωνία της Βιέννης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα για όσο χρονικό διάστημα ωφελείται από αυτήν.

 
Απών από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου η χώρα δεν είναι μέλος αυτή την περίοδο, ο πρόεδρος του Ιράν μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ, στο τέλος, θα επιστρέψουν στη συμφωνία, εκτιμώντας ότι οι συζητήσεις αυτή την εβδομάδα στον ΟΗΕ έδειξαν ξεκάθαρα την απομόνωση της Ουάσινγκτον.
 
"Μια μέρα αργά ή γρήγορα οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, επαναλαμβάνοντας ότι το Ιράν θα παραμείνει τη συμφωνία για όσο χρονικό διάστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.
 
Ο Ροχανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν έχει πρόθεση να πάει σε πόλεμο με τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράν έχει εμπλακεί σε πολέμους δι αντιπροσώπου με τη Σαουδική Αραβία, σύμμαχο των ΗΠΑ, επί δεκαετίες. "Δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή", τόνισε.
 
Ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε επίσης ότι "τα εναπομείναντα μέρη της συμφωνίας της Βιέννης έλαβαν πολύ σημαντικά βήματα αλλά το Ιράν έχει μεγαλύτερες προσδοκίες". Οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης που θα τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο είναι "παράνομες, δεν αποτελούν κάτι καινούργιο αλλά έχουν στόχο την άσκηση ψυχολογικής πίεσης επί του Ιράν" είπε.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top