ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: «Βασική επένδυση για την πρόοδο της χώρας η μεταφορά τεχνογνωσίας στον τόπο»

Συλλούρης: «Βασική επένδυση για την πρόοδο της χώρας η μεταφορά τεχνογνωσίας στον τόπο»

Η μεταφορά τεχνογνωσίας στον τόπο, με την έλευση και διαμονή στην Πάφο διακεκριμένων ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών από διάφορα πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού, αποτελεί βασική επένδυση για την πρόοδο της χώρας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στο χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, είπε, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο είδος της, όχι μόνο στην Πάφο, αλλά ίσως και στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Έχει επίσης καταστεί ένας από τους σημαντικότερους φορείς πολλαπλής δραστηριοποίησης και ανάπτυξης στην πόλη και την επαρχία της Πάφου, με παράλληλη επιρροή σε όλη την Κύπρο, αλλά και τον ελληνικό χώρο, είπε, προσθέτοντας ότι στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις  φοιτούν πέραν των 1800 φοιτητών σε διάφορα επίπεδα, ενώ αποφοιτούν φέτος 533 φοιτητές, 141 προπτυχιακοί και 392 μεταπτυχιακοί.

Αποστολή του Πανεπιστημίου, είπε ο κ. Συλλούρης, είναι να προσφέρει ανώτατη εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου, προάγοντας τη διά βίου μάθηση με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και μεταδίδοντας την επιστημονική γνώση μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η παραλαβή του πτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου αποτελεί μια κομβική στιγμή της προσωπικής, αλλά και της επαγγελματικής τους πορείας.

Ωστόσο, συνέχισε, πέραν από τους όποιους στόχους και φιλοδοξίες θέτουν  στον εαυτό τους, ως πρώτιστο μέλημα θα πρέπει να είναι να διατηρήσουν το ακέραιο του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως η μόρφωση και η συνεχής κατάρτιση είναι στοιχεία που δύνανται να τους αναβαθμίσουν πνευματικά και να τους  οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία, ακαδημαϊκή και επαγγελματική.

Επεσήμανε ωστόσο πως χρειάζεται προσοχή, διότι, όπως εξήγησε, εάν δεν επιτύχουν  αυτή την πρόοδο σε συνδυασμό με την παράλληλη καλλιέργεια της ψυχής, του λόγου και του ήθους, τότε κανένα πτυχίο και καμιά διάκριση ή τίτλος δεν θα έχουν αξία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top