ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Από την Βραζιλία… κατευθείαν στο φλιτζάνι μας!

Από την Βραζιλία… κατευθείαν στο φλιτζάνι μας!

Ένα ευχάριστο και ενημερωτικό ταυτόχρονα απόγευμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με αφορμή τη Διεθνή Μέρα του Καφέ, μετά από πρωτοβουλία της Coffee Island.

Στην Kύπρο βρέθηκε για πρώτη φορά, από τη Bραζιλία ο Edgard Bressani o οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον Ειδικούς στην επιλογή των καλύτερων φυτειών παραγωγής καφέ παγκοσμίως.
Η συνεργασία της Coffee Island με τον Edgard Bressani είναι ένα ηχηρό παράδειγμα της φιλοσοφίας του Direct Trade, δηλαδή της άμεσης συνεργασίας. Με την συνεργασία αυτή , η οποία αποτελεί πυλώνα και αρχή της εταιρίας , δημιουργούνται αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ που βασίζονται στον σεβασμό και οδηγούν σε βιώσιμες και μακροχρόνιες συμφωνίες.
Ο Edgard Bressanni, ταξιδεύει ολόχρονα σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας και επιλέγει να συνεργαστεί με παραγωγούς οι οποίοι έχουν ως προτεραιότητα την Α’ ποιότητα στον καφέ. Μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ενδιαφέρουσες ιστορίες από τις εμπειρίες που ζει κοντά στους απλούς καλλιεργητές μικρών αλλά προσεγμένων φυτειών, τη βιολογική καλλιέργεια, καθώς και πολλά μυστικά που αφορούν την ορθή επιλογή.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του σε έναν νέο Γυναικείο Συνεταιρισμό ο οποίος στηρίζεται από την Coffee Island , στα πλαίσια της Direct Trade συνεργασία τους. Πρόκειται μια γυναικεία ομάδα η οποία ανέλαβε μια φυτεία καφέ στην Βραζιλία . Με έμφαση στην ποιότητα, και με προσεκτική επιλογή των κόκκων καφέ, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις προτιμήσεις των απαιτητικών καταναλωτών, αφού μπορούν να παράξουν μοναδικές specialty ποικιλίες καφέ σε περιορισμένες ποσότητες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφεκοπτείο της Coffee Island στην οδό Ιφιγενείας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, σε ένα χαλαρό κλίμα. Οι παρευρισκόμενοι όχι μόνο απόλαυσαν εξαιρετικής ποιότητας καφέ, αλλά είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» μέχρι την Βραζιλία και να ανακαλύψουν μερικά μυστικά που κρύβει ο κόσμος του καφέ…ο κόσμος της Coffee Island.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top